To je to što me zanima!

Izbornik gledao Austriju: Protiv nas će ići na juriš

Hrvatski Izbornik Slaven Bilić kaže da je kod naših prvih protivnika vidio puno slabosti, što se osobito odnosi na igru cijele njihove posljednje linije
Vidi originalni članak

Posljednju provjeru austrijske momčadi protiv slabašnih Maltežana (5-1) uživo je došao pogledati i Slaven Bilić. Odmah nakon završetka utakmice oko njega je sletjelo jato austrijskih novinara.
- Kompaktna momčad, agresivna i relativno brza - rekao je Bilić.
Glavni igrač i kreator svih njihovih akcija je Ivanschitz.
- Vidi se da je on glavni i da sve ide od njega, pa čak i kad nema svoj dan. Nisu im loši ni bekovi, a vrlo zanimljiv je i napadač Linz. Zavlači se u rupe u obrani, spusti se do linije i vraća povratne lopte - upozorava Bilić.
S Tončijem Gabrićem dugo je u garaži tražio vozača koji ga je vozio prema Budimpešti. O Austrijancima je i dalje govorio u superlativima:
- Posebno su opasni u prekidima. Izvode ih na specifičan način. Ivanschitz ili Leitgeb centriraju u prostor između golmana i stopera, a to su lopte koje je teško braniti - nastavio je Bilić.
Ipak je svjestan da Austrijanci nisu Brazil ili Argentina te da je vjerojatno riječ o najslabijoj momčadi na Euru. Uostalom, na FIFA-inoj ljestvici tek su 101., a u posljednjih 16 utakmica samo su dva puta pobijedili, Maltu i Obalu Bjelokosti.
- Definitivno imaju slabosti, no ne bih o tome - zauzeo je obrambeni gard Bilić. Nekoliko minuta poslije gard je ipak probijen.
- Igraju plitko i ostavljaju dosta prostora. Idu na juriš, pa kamo ih to dovede. Protiv nas će pred svojom pubilkom igrati kao suludi. Nema dvojbe da ćemo mi u toj utakmici biti bolji, da ćemo dominirati cijelom utakmicom i sve što treba je konkretizirati tu dominaciju. Strpljivošću možemo do pobjede, a ja vam obećajem da ćemo biti strpljivi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare