To je to što me zanima!

Izbornik Horvat ojačao kadar uoči Danske: Stiže bivši prvi golman reprezentacije Austrije

Bivši golman Nexea i austrijske reprezentacije, Kristian Pilipović, zajedno će s Lovrom Mihićem i Mateom Marašem pojačati redove hrvatske reprezentacije
Vidi originalni članak

Izbornik rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat odlučio je napraviti nekoliko promjena u momčadi kako bi ojačao kadar za preostali dio Europskog prvenstva. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Horvat je Kristiana Pilipovića (26) pozvao u reprezentaciju sredinom listopada, a s današnjim danom (21. siječnja 2022.), stekao pravo nastupa. Osim Pilipovića, momčadi će se pridružiti Lovro Mihić i Mateo Maraš.

Pilipović, inače dečko iz Đakova s austrijskom putovnicom, u intervjuu za 24sata rekao je kako je dolazak u hrvatsku reprezentaciju od početka bila njegova inicijativa. 

- Naravno da sam priželjkivao poziv, sve se super poklopilo i stvarno sam presretan. Sad je na meni da to i opravdam - započeo je Pilipović koji je do sada bio prvi golman austrijske reprezentacije. 

Prve rukometne korake napravio je u bečkom Fünfhausu, dok je pravu rukometnu afirmaciju doživio u momčadi Fiversa te kasnije u Nexeu. Danas brani u dresu švicarskog Schaffhausena i to već četvrtu sezonu. U Našicama je odradio sezonu 2017/2018. u kojoj je igrao domaća natjecanja,  SEHA ligu i EHF kup. 

- Odskočna daska su mi zasigurno bile Našice i tamo mi je bilo odlično. To je obiteljski klub predsjednika Ergovića te ostalih igrača koji su tamo već desetak godina. Našice baš žive za rukomet i u tih godinu dana sam upoznao puno prekrasnih ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Freankye 22.01.2022.

    "Uuu, tresu mi se gaće"-Danska reprezentacija.

  • Porthos 21.01.2022.

    Pa kaj može igrat za jednu pa za drugu repku?

  • Kikolo80 21.01.2022.

    Nista od toga Danci će nas sprašit i da imamo dvojicu na golu

Komentiraj...
Vidi sve komentare