To je to što me zanima!

Izbornik Japana uoči Hrvatske: Novi cilj nam je četvrtfinale...

Želio bih ostvariti novi najbolji rezultat Japana na svjetskim prvenstvima plasmanom među posljednjih osam reprezentacija u natjecanju, a otići i korak dalje, rekao je Hajime Moriyasu
Vidi originalni članak

Koga biste željeli u osmini finala Svjetskog prvenstva? Japan, ispalio je kao iz topa izbornik Hrvatske Zlatko Dalić. I želja mu se ispunila. U nevjerojatnom raspletu skupine E, Japan je senzacionalno srušio Španjolsku, po četvrti put u povijesti plasirao se u osminu finala i osigurao meč s 'vatrenima'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A rasplet skupine kao da je pisao neki filmski redatelj. Mijenjao se poredak na ljestvici tijekom utakmice nekoliko puta, u jednom trenutku Kostarika je bila na drugom mjestu, a Španjolska i Njemačka na rubu ispadanja, no Nijemci su na kraju preokrenuli i napravili uslugu 'Furiji'. I ono što još nevjerojatnije zvuči, Japan je gubio i od Njemačke i od Španjolske pa u nekoliko minuta preokrenuo za senzacionalne pobjede, ali nisu uspjeli srušiti Kostariku. 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, japanski nogometaši razletjeli su se terenom jedni drugima u zagrljaj, a isijavale su emocije i iz inače mirnog i staloženog izbornika Hajimea Moriyasua. Nakon velike pobjede su porasli i apetiti. 

- Po pitanju ciljeva, naš novi je četvrtfinale. Želio bih ostvariti novi najbolji rezultat Japana na svjetskim prvenstvima plasmanom među posljednjih osam reprezentacija u natjecanju, a otići i korak dalje - rekao je Moriyasu, čiju reprezentaciju u ponedjeljak od 16 sati očekuje dvoboj s Hrvatskom, no nju nije niti spomenuo. Kao da ih ne čeka viceprvak svijeta. 

Japanci su protiv nas igrali dvaput na Mundijalima. Prvi put 1998. godine u Francuskoj, kada smo uzeli sva tri boda po paklenoj vrućini golom Davora Šukera. Osam godina kasnije, u Njemačkoj, bilo je 0-0.

- Igrači su pokazali drugačiji karakter i da se mogu boriti na najvećoj pozornici. Sretan sam što sam svojoj domovini uspio donijeti ovu veliku pobjedu.

Golove za Japance zabili su Doan i Tanaka, a dvojbena je bila situacija uoči drugog gola kada je bilo pitanje je li lopta bila izvan linije. 

- Što se toga tiče, mi smo igrali na pobjedu. Smatramo da je naša namjera stvorila gol, bez obzira na to je li lopta bila vani ili ne. U nogometu se koristi nova tehnologija i da je lopta bila izvan granica terena, pripala bi suparnicima. Prihvatili bismo sve sudačke odluke, a konačna odluka bila je takva kakva je bila - zaključio je japanski izbornik. 

 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • labud labud 02.12.2022.

    Ok Japan je kvalitetan,ali isto tako odlična prilika za plasman među 8.....

  • keser 02.12.2022.

    Petković ili Budimir protiv Japana .oni su kao nacija fizički niski .sve sam rekao

  • opušteno2 02.12.2022.

    Navijam za Dinamo al Livaja po meni mora svaku počet od prve minute.

Komentiraj...
Vidi sve komentare