To je to što me zanima!

Izbornik Tucak: Igrati finale u Beogradu samo je motiv više

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobjedom protiv Španjolske (10-8) izborila finale Svjetske lige u kojem će u nedjelju igrati protiv domaćina Srbije. Jedni o drugima znaju sve, ali Tucak vjeruje u pobjedu 'barakuda'
Vidi originalni članak

U finalu Svjetske lige igrat će 'barakude' i 'delfini' u još jednom vaterpolskom 'el clasicu'! Hrvatska i srpska vaterpolska reprezentacija u Beogradu će odigrati drugi susret na ovom turniru, a u prvom je bolja bila Srbija s 11-10. 'Barakude' su u polufinale pobijedile Španjolce 10-8, dok su Srbi rutinski svladali Australce 16-11, a samo dan nakon polufinala slijedi finale.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 10-8 Uraganski prvi dio 'barakuda' dovoljan za finale protiv Srbije

- Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, to je ipak druga priča, budući da imaju po dva dana odmora, tako da sutra će presuditi tko bude spremniji i odmorniji. Mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim je da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj, vaterpolo predstavi, budući su to dvije najbolje ekipe na svijetu koje su obilježile zadnjih 10 godina vaterpola - objasnio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

Zasigurno nas očekuje još jedna velika i zanimljiva borba u bazenu, a lagani favorit u tom ogledu je Srbija.

- Ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobijedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici, pa na kraju tko pobjedi pruži ruku. Ukoliko to bude moja momčad biti ću najsretniji čovjek na svijetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati - završio je Tucak.

Finalni susret između Srbije i Hrvatske odigrat će se u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 16 sati i 45 minuta na bazenu Tašmajdan uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • voja885 22.06.2019.

    kakav naziv ekipe,,haha barakude,,u prestonicu srpsku bicete potopljeni vis nego sto vas more moze potopiti,hahaha barakude

  • malimravpz 22.06.2019.

    Budi ponosan

  • 22.06.2019.

    Smatram da se premalo paznje na vaterpolo/rukomet pridaje a previse nogometu. Svaka cast momci

Komentiraj...
Vidi sve komentare