To je to što me zanima!

Izbornik: Domagoj Duvnjak ne može hodati, a kamoli igrati...

Ekskluzivno za 24sata izbornik Željko Babić govorio je o situaciji u momčadi i problematičnoj ozljedi našeg najboljeg igrača i kapetana Domagoja Duvnjaka
Vidi originalni članak

Lice izbornika Željka Babića jutro poslije Njemačke otkrivalo je da je iza njega neprospavana noć. Gledao je Egipat, pripremao taktiku za osminu finala, a kroz glavu je sigurno prolazio i “šamar” koji su nam opalili Nijemci.

POGLEDAJTE VIDEO

- Jesam li zabrinut danas? Ne, nisam - odgovorio je izbornik ne odajući nimalo dojam čovjeka koji je večer prije izgubio s (pre)uvjerljivih sedam razlike u prvoj pravoj utakmici na turniru.

- Nisam zabrinut, ali očekivao sam pobjedu protiv Njemačke - rekao nam je Babić.

Odmah nakon poraza od Nijemaca ispalio je rečenicu zbog koje su se podizale obrve. Išla je ovako nekakao: “Odigrali smo na našem trenutačnom maksimumu”. Igrači su, s druge strane, odreda govorili da smo bili jako loši, daleko od onoga što mogu. E, sad, gdje je tu istina? Jer razlika u mišljenju izbornika i mišljenju igrača je poslije poraza od Njemačke ipak prevelika.

- Jako je dobro ako igrači tako misle, to znači da će igrati puno bolje već protiv Egipta - kazao je Babić u svom stilu, kao da izaziva vlastite igrače. A jedan od njih, čovjek s brojem pet, posebna je tema.

Iz dana u dan stižu pitanja o Domagoju Duvnjaku. Izbornika to već ozbiljno živcira.

- Prenaglašena je ta situacija oko Domagoja. On igra kako zna i kako može. A na meni je da u određenim trenucima izaberem najbolje igrače, koji mogu dati najviše - počeo je Babić priču o Duletu.

Uostalom, imate statistiku... - kazao je Babić, ne želeći dodatno pojašnjavati što znači to “imate statistiku”.

Možda je želio upozoriti na detalj da je Dule u prvom poluvremenu protiv Njemačke jedanput pucao prema golu?

Kako god, izbornik je stao u obranu igrača.

- Ja se nadam da vi gledate utakmice kao i ja. Rekao sam vam, nemojte se opterećivati Domagojem, Domagoj igra koliko može. On bi svaki put htio dati deset golova, ali ne može hodati, a ne igrati! - odrezao je ovu temu izbornik.

I okrenuo se Egiptu. Opet u terminu Lige prvaka, danas od 20.45, Hrvatska će imati 60 minuta da izbori ono što je postavljeno kao minimalan cilj, a to je četvrtfinale.

- Igraju obranu 3-3, takoreći presing, a u napadu su strpljivi do bola, gotovo dosadni. I agresivni, jako agresivni - analizirao je Babić, naše iduće protivnike na putu do medalje.

Izbornik se nije složio s opaskom kako naši rukometaši “ne vole primati batine”.

- Možda će nam njihova agresivnost biti prednost. Takav intenzitet teško je izdržati sat vremena. Moramo biti angažirani i dočekati trenutak kad ćemo napraviti razliku - rekao je za kraj Babić.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • willcraft 22.01.2017.

    Neznam meni se cini da je babic psihicki skro nestabilan , Nije mi jasno kako je Metlicic uopce pristao biti mu pomocnik , Pa Izbornik govori i braca se kao neki balavac pubertetlija od 15 godina ne mogu vjerovati da je to sarkazam vise je to neki vid ludila ili psihicke slabosti sa tim covjekom nista necemo napraviti nema sansi , Metlicic mi je isto zbunjen a u Balicu ima isto nesto cudno uopce ne djeluje Repka i oni svi skladno sve mi nekako izgleda umjetno mislim da je polufinale za nas nedostizno jewr ne vidim sklad ni u igracima tako da kufere pakujemo ili protiv Egipta ili Protiv Spanjolske uopce mi nije jasno zasto pricaju da nam se otvara jer je Madarska pobjedila Dansku mi smo tako daleko od polufinala da su takvi komentari smjesni .

  • Netjak_1 22.01.2017.

    Aha, zato je mjenjao golmane

  • megaja 22.01.2017.

    Na ovim portalima ima 50tak pametnjakovica koji uvijek znaju sve pa gospodo sjednite na klupu i vodite svoju repku mozete i igrat za nju kad ste tako sposobni. Samo ja mislim da vi neznate nista nego pljuvat po ljudima koji se bore na terenu ili oko njega. Sad trazite Kopljara a lane ste ga pljuvali nije vam valjao ni Goluza a kad se sjetim ni Cervar kad je gubio nije vam valjao. Zbog takvih kao sto ste vi ponekad se stidim sto sam hrvat

Komentiraj...
Vidi sve komentare