To je to što me zanima!

Izet postaje rekorder? Ovaj put sam se odmah javio navijačima

Najbolji je Dinamov strijelac u Europi Igor Cvitanović, ali nastavi li Izet ovako srušit će i Cvitu. Hajrović je u ovoj sezoni već zabio šest golova za Dinamo u europskim utakmicama
Vidi originalni članak

Izet Hajrović predstavio se protiv Hapoela u Zagrebu, zagrijao se u Beer Shevi, donio nadu u Ligu prvaka protiv Young Boysa, pa torpedirao Fenerbahce s dva gola. I sada načeo i Anderlecht.

Šest europskih golova u jednoj sezoni! Pa to su za Dinamo otkako je Hrvatske uspjela samo trojica igrača! A pred Hajrom su još barem četiri utakmice, ako se ne ozlijedi ili zaradi suspenziju zbog kartona.

Sjajni bh. dribler i igrač odlične ljevice već je pretekao Eduarda da Silvu i Roberta Prosinečkog, izjednačio se s Goranom Vlaovićem, a idući su mu cilj Sammir i Igor Cvitanović.

Najviše europskih golova za Dinamo u jednoj sezoni:

Igor Cvitanović 8 (1997./98.)
Sammir 7 (2010./11.)
Goran Vlaović 6 (1993./94.)
Izet Hajrović 6 (2018./19.)
El Arbi Hilal Soudani 5 (2014./15.)
Robert Prosinečki 5 (1997./98.)
Eduardo da Silva 5 (2006./07.)

- Dobro je, zadovoljni smo kako je krenulo, šest bodova iz dvije utakmice. To nam je bio cilj, kao što sam uvijek i govorio. Sada se okrećemo prvenstvu - rekao je 27-godišnji Hajrović nakon pobjede od 2-0 u Bruxellesu.

Hajrović je u 19. minuti realizirao penal za 1-0 čime je zabio svoj treći gol u dvije utakmice Europske lige.

- Naravno da sam zadovoljan, ta tri gola sam zabio zahvaljujući ekipi. Protiv Fenera su mi dobro pripremili oba gola, a sada je Bruno (Petković) izborio penal. Hvala im na tome. Ti golovi ne znače samo da ja dobro igram nego da čitava ekipa dobro igra. Igramo jedan za drugoga i mislim da se to vidi - istaknuo je.

Tvrdi da je Dinamo zasluženo slavio na Constant Vanden Stock stadionu.

- Njihov golman je dobro branio, u ofenzivni su također bili dobri, ali im nismo davali prostor. Nisu to bile izgledne šanse kakve smo mi imali - rekao je Hajrović.

Oko 500 Bad Blue Boysa navijalo je iza gola čitavu utakmicu, a priključilo im se oko stotinjak hrvatskih navijača na središnjoj tribini.

- Danas sam se odmah javio publici, zadnji put nisam znao što se događalo, da li su mene bili zvali, što trebam napraviti... Danas sam se javio i daj Bože da bude više takvih situacija - istaknuo je Hajrović.

Anderlechtov trener, Hein Vanhaezebrouck, rekao je nakon utakmice kako je Dinamo favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini.

- Mi ostajemo na zemlji, nema razloga da poletimo, tek je sve počelo. Iza nas su samo dva i pol mjeseca igranja. Nema nikakvog razloga za euforiju. Igramo dalje, radimo, bit će sve kako treba biti - zaključio je Hajrović.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cimerrr 05.10.2018.

    Koliko kupljenih južnoamerikanaca za velik novac,a ništa od njih. Sad kad se Dinamo masovnije prebacio na Bosance,eto super ekipe. Treba kupovati u susjedstvu,a ne mačka u vreći ne znam od kuda.

  • PLAVA_LJUBLJANA 05.10.2018.

    Cvita je meni bio najdraži igrač od svih ovih ovdje nabrojenih. Onako žgoljav sa smješnom frizurom ali trpao je ko lud.

  • BiHzmaj 05.10.2018.

    Nema stranca do Bosanca 🇭🇷🇧🇦⚽️✌🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare