To je to što me zanima!

Ovo nije san, bajka o Dinamu ide dalje! Modri u osmini finala

Dinamo je u osmini finala Europske lige! Fantastični Modri razbili su nemoćni Plzen koji se došao na Maksimir braniti. Ubojiti duo Oršić i Petković uništio je Čehe, a uz njih je zabio i Dilaver za konačnih 3-0...
Vidi originalni članak

Kako je dobroooo, vidjeti te opeeeeeeet, staviti ruke, na tvoja rameeena, orilo se s tribina Maksimira nakon fantastične pobjede nad Viktorijom od 3-0. Zagreb i Dinamo su ovo zaslužili, više se neće spominjati ta 1970., već će ubuduće svi govoriti o europskom proljeću 2019., i sjajnoj momčadi Dinama koja je pod palicom Nenada Bjelice rušila sve po Europi...

Noć za pamćenje u Zagrebu u šesnaestini finala Europske lige, a junak susreta upravo zagrebački dečko, Bruno Petković. Odbijali su se od njega kao od stijene igrači Viktorije, a uz to je stigao asistirati petom Oršiću i zabiti za konačnih 3-0. 

Dinamo je nabrijano ušao u utakmicu, nekima je ovo bila i utakmica života, prvi puta da igraju na ovakvoj razini. Visoki presing, s puno eksplozivnosti i agresije poništio je sve planove trenera Plzena Pavela Vrbe što ga je vrlo brzo bacilo u očaj. Česi su Dinamovu magiju osjetili već u 15. minuti, akcija kao iz udžbenika. Oršićev lažnjak, Petkovićeva peta, Olmo pušta kroz noge i BUUM! Mislav Oršić bombetinom je razgalio 30 tisuća navijača na Maksimiru i donio prednost svojoj momčadi.

Nije ni tu bilo predaje, istim tempom nastavio je Dinamo, a za novu magiju čekali smo do 32. minute. Zlatna Hajrovićeva ljevica opet je proradila, ubacio je iz slobodnog udarca, pogodio Dilavera u trepavicu, a Emir se samo naklonio i zabio za ludilo. Male brige zadalo je Bjeličino isključenje pred kraj prvog dijela, ali tu je kumovao voki toki koji je omogućio komunikaciju Bjelice i njegovog stručnog stožera.

Kao šlag na kraju, kao nagrada za sve što je pokazao danas, Bruno Petković ostvario je san svakog zagrebačkog dječaka koji je u djetinjstvu dolazio gledati Dinamo na Maksimir, zabio je za 3-0 na asistenciju Mislava Oršića i zavukao u mrežu za eksploziju oduševljenja na Maksimiru.

Zagreb je ovo zaslužio, a Nenad Bjelica pokazao kakav je genijalac. Dečki slavite, uživajte večeras, bit će vremena za razmišljanje o protivnicima u osmini finala. 

Idi na 24sata

Komentari 293

  • Miške 22.02.2019.

    Pa kako to bez braće Mamić?

  • ForzaFiumeFOF 22.02.2019.

    Kao navijač Rijeke, želim čestitati Dinamu na odličnoj utakmici. Svaka čast dečki

  • jele112 21.02.2019.

    Bravo Dinamo! Ponos Hrvatske! Rijeka je svim srcem bila uz vas, pozdrav iz grada koji teče....💪💪👏👏😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare