To je to što me zanima!

Bez Serene idu suze radosnice: Osaka uzela Australian Open

Osaka je u finalu sa 7-6 (2), 5-7, 6-4 pobijedila Petru Kvitovu. Mogla je finale završiti u dva seta, ali je propustila tri meč lopte! Na kraju se za svoj drugi Grand Slam naslov borila dva i pol sata
Vidi originalni članak

Naomi Osaka je pobjednica Australian Opena. U sjajnom je finalu sa 7-6 (2), 5-7, 6-4 pobijedila Petru Kvitovu, a meč je trajao dva sata i 30 minuta.

Prvi set je završio bez breakova iako su igračice imale čak osam prilika (Osaka je propustila tri, a Kvitova pet), svaka je uspjela sačuvati svoj servis, pokušala nadmudriti onu drugu, na terenu se vodila prava psihološka borba... U 13. je igri Osaka bila dominantnija i uspjela je uzeti set.

U drugi je set Kvitova bolje ušla, povela je 2-0, ali onda je Japanka okrenula i sa pet osvojenih gemova povela sa 5-3. Kvitova je na servisu gubila 0-40, Osaka je imala pobjedu u svojim rukama, čak tri meč lopte, ali je propustila sve prilike.

Otišlo se u treći set u kojem Japanka nije dopustila nove neugodnosti, brzo se vratila u meč i tako postala prva tenisačica iz svoje zemlje s naslovom u Australiji. Ovo joj je drugi osvojeni Grand Slam u karijeri, nakon što je prije nekoliko mjeseci uzela naslov na US Open.

Mlada Osaka (21) pobjedom je postala novi svjetski broj 1, a Kvitova je druga tenisačica svijeta. Obje su pretekle Simonu Halep koja je ispala u osmini finala.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radost nakon prvog Grand Slama joj ukrala Serena

Osaka je svoj prvi Grand Slam uspjela osvojiti sa samo 20 godina. Na US Openu je srušila najbolju tenisačicu u povijesti, Serenu Williams sa 6-2, 6-4. Nažalost, upravo joj je Serena i uništila taj, do tada najveći dan u karijeri.

Serena je u finalu u rujnu potpuno poludjela kad je izgubila poen zbog "coachinga". Razbila je reket, vikala sucu da je lažljivac i lopov, a on ju je kažnjavao za "verbalno maltretiranje".

Nakon senzacionalne pobjede u kojoj je postala prva iz Japana (i u ženskoj i u muškoj konkurenciji) s Grand Slam naslovom, Osaka je bila uplakana. Nažalost, nisu to bile suze radosnice.

- Znam da ste svi navijali za nju, žao mi je što je završilo na ovakav način - obratila se publici koja joj je zviždala dok je primala svoj prvi veliki pehar.

Japanka koja ne priča japanski jezik

Iako je ispisala povijest svoje zemlje u tenisu, Osaka zapravo uopće ne govori materinji jezik. Roditelji Tamaki Osaka i Leonard François su se upoznali na jednom njujorškom sveučilištu, Naomi se rodila 1997. godine u Osaki. U rodnoj je zemlji svoje majke živjela je samo nekoliko godina jer je čitava obitelj početkom novog tisućljeća preselila u Sjedinjene Američke Države.

Japanski jezik razumije, ali ga ne govori. U igri je krasi razoran servis, ide čak i preko 200 km/h, a ne skriva da obožava Pokemone. Često se njihovim citatima služi i na svojim presicama.

- Želim bit gdje nitko nije, gore iznad oblaka  - rekla je jednom prilikom o svojim ciljevima u karijeri. Ako ovako nastavi, mogla bi im doći jako blizu...

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • armada20 26.01.2019.

    Bravo Osaka

  • 26.01.2019.

    Isti nagradni fond kao za muskarce, a ovo kak one igraju nije ni razina ITF prvog kola

  • frenky___ 26.01.2019.

    Najbolji su mi ovi kladioničari,njima je svaki meč namješten🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare