To je to što me zanima!

Strahonja: Escoval je pokušao 'sakriti' ruku, penala nije bilo

Rijeka je u Puli pobijedila Dinamo rezultatom 3-1 (2-0), ali sve je moglo biti drukčije da je Dani Olmo zabio penal koji je dosudio Damir Batinić nakon igranja rukom Escovala.
Vidi originalni članak

Leovac je ubacio , Escoval je pokušao sakriti ruku iza leđa, ali lopta odbijena od natkoljenice pogodila ga je u nju i sudac Batinić dosudio je penal za Dinamo kod rezultata 2-1 za Rijeku. Bunili su se Riječani u 73. minuti, ali nakon konzultacija sa suradnicima Batinić je ostao dosljedan odluci.

Dinamo tako nije uspio osvojiti dvostruku krunu pa ćemo sljedeće sezone gledati i Superkup. Svoje je mišljenje o dosuđenom penalu rekao i HRT-ov stručnjak za suđenje Mario Strahonja:

- Kod Escovala je vidljiva namjera pomaka ruke iza leđa te se lopta nesretno odbila u tu ruku koju je on htio 'sakriti'. Po meni, penal nije trebao biti dosuđen - rekao je bivši sudac, a s njim se složio i kolega mu s HNTV-a, Ante Vučemilović.

- Ne vidimo udara li lopta u tijelo ili ruku igrača pa mislim da je ovdje Batinić ipak pogriješio dosudivši penal.

Prema Strahonji, Batinić je pogriješio i u  63. minuti kada je Dinamo zabio za 2-1. Petković je primio loptu na riječkoj polovici i zakačio rukom Escovala, no osječki sudac nije ništa dosudio.

-  Ovdje je Petković napravio očigledan prekršaj, sudac je tu trebao zaustaviti igru i dati loptu Rijeci - rekao je Mario Strahonja

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Racionalnogledajuci 23.05.2019.

    Evo danas smo vidili kako rijeka rusi dinamo iako je sudac radio greske na stetu rijeke,ali i on je covjek i normalno da pogrijesi on odlucuje u 1 minuti na utakmici nekad i u 5 sekundi,a rijeka unatoc sudackom kriteriju protiv njih osvojila kup.Dragi navijaci hajduka shvatite da je sudac covjek od krvi i mesa i da radi greske nekad na stetu hajduka nekad u pomoc hajduka tako i svih ostalih klubova na svjetu.Ova vam utakmica treba otvorit oci i da konacno shvatite da nije uvjek do sudca,mamica ,hns mafije,bogova i simjskih gospi i medjugorskih problem vam je pred nosom u vasem dvoristu,kao prvo otarasit se svih menadjera koji guraju igrace koji ne zasluzuju biti na klupi hajduka 2 a kamoli igrat u prvoj postavi hajduka,makki te narkomana koji odlucuje sta jedan zaposlenik u hajduku(bio on cistacica ili direktor ili predsjednik) radi u privatnom zivotu s kim ide na kavu i s kim se druzi jer to je njegovo pravo i to nesmije imati utjecaja na njegovom radnom mjestu(izuzev igraca jer oni su profesionalci i moraju biti privrzeni klubu kako na terenu tako vani i u privatnom zivotu) i za 4-5 godina imacete konkurentan hajduk kako u hnl tako i u europi.Nisu svi protiv vas nego vi sami protiv sebe i drugih.

  • Joker123 22.05.2019.

    Ne moze dinamo bez, sudaca

  • kicovz 22.05.2019.

    Puni su mi uši sa vašim lošem suđenje, ajme svugdje suci grešu, i za dinamo i protiv njega,, za hajduka i protiv njega, samo da novinare imaju svoju garantiranu klikkanje članak jel znaju da se ljudi paliju kad je dinamo u pitanju, mi hrvati živimo ko ovce,

Komentiraj...
Vidi sve komentare