To je to što me zanima!

'Jedan sam od rijetkih ljudi koji mogu reći da su dobili Fjodora'

Ruski majstor samboa Dmitrij Maksimov u Hrvatsku je stigao na par dana kako bi hrvatskim instruktorima održao seminar o sambou, vještini kojom se koristi i Fjodor
Vidi originalni članak

Ponudio sam suradnju hrvatskoj policiji. Budu li zainteresirani hrvatski stručnjaci, koje sam trenirao, podučavat će vaše specijalce, rekao je Dmitrij Maksimov, majstor u sambou borilačkoj vještini kojom se koristi nekadašnji teškaški svjetski prvak u mješovitim borilačkim vještinama Fjodor Jemjeljanjenko.

Ruski majstor samboa Dmitrij Maksimov dobro pozna nekadašnjeg ljutitog rivala Mirka Filipovića. Borio se s njim 2000. godine za ulazak u finale prvenstva Rusije u sambou. Za razliku od Cro Copa, Dmitrij je iz ringa izašao kao pobjednik.

- Jedan sam od rijetkih koji mogu reći da su pobijedili Fjodora - rekao je Dmitrij Maksimov.

Sambo je borilačka vještina koja služi za samoobranu bez oružja. Njome se služe Spetsnaz, ruske specijalne postrojbe.

Fjodor je i sam neko vrijeme bio pripadnik specijalnih postrojbi, a samboom se odlično koristio u MMA-u.

- Možda je upravo zbog samboa Fjodor bio jedan od najboljih u mješovitim borilačkim vještinama. Bio je odličan u izlasku iz klinča, u obaranju i polugama, a to su zahvati koji se uče u sambou - objasnio je Maksimov.

Tom se borilačkom vještinom koristi i ruski premijer Vladimir Putin.

- Odličan je džudaš, ali dobro se koristi i samboom. Trenirao ga je dok je bio pripadnik KGB-a - zaključio je.     

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MLADEN_5 12.04.2012.

    Imamo mi specijalaca za izvoz.

  • MLADEN_5 10.04.2012.

    I ja se slazem.

  • panchito 02.04.2012.

    @MacTavish Sta baljezgas ti molim te? Daj prije nego izbacis ovakav komentar barem progooglaj malo! Prvo i osnovno nikakav Minotaur, a kamoli Maksimov nisu dobili Fedora u UFC-u, zato jer je UFC organizacija, a ne stil borbe! Pod broj 2, Minotaur nikada nije dobio Fedora, vec su ga dobili Kosaka(KoK turnir), Werdum(strikeforce), Silva i Henderson(strikeforce). Tako da ne brkaj neke organizacije (pride, ufc, strikeforce...) sa MMA(mixed-martial arts), jer ispadas neuk i smijesan! A pod broj 3, Mirko i kad se borio sa Fedorom za pojas je itekako bio u top formi, jer nebi inace niti dobio tu borbu za pojas koju je imao sa Fedorom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare