To je to što me zanima!

Jerko Leko: Dinamova šansa je prva u Donjecku!

Šahtar je na početku sezone u lošijoj formi, što Dinamu ide u korist. Oni tempiraju formu za prvo kolo skupine LP-a, kaže bivši “Ukrajinac” Leko
Vidi originalni članak

Šahtar je jak, to svi znamo, ali Dinamo nije bez šanse, tvrdi Jerko Leko, bivši igrač zagrebačkog i kijevskog Dinama. Odlično poznaje situaciju i u Ukrajini i u Maksimiru, puno je puta igrao protiv velikog suparnika iz Donjecka. Ali i protiv Zagrepčana u istom, trećem pretkolu Lige prvaka prije pet godina.
- Ako se sjetite tih dviju utakmica, onda ćete vidjeti koja je Dinamova šansa. U prvoj utakmici nismo bili još u pravoj formi, pobijedili smo 3-1 u Kijevu, ali smo se strašno mučili. Srećom, Dinamo tada nije iskoristio naše slabosti. U uzvratu u Zagrebu bili smo mnogo bolji, pobijedili 2-0. Slično je i sad, Šahtar uoči prve utakmice nije u formi, ako Dinamo ne izgubi u Ukrajini ima velike šanse. No izgubi li i minimalno, teško će dalje, jer dva tjedna kasnije Šahtar će biti sasvim druga momčad - kaže Leko, koji objašnjava zašto ukrajinske momčadi kasnije ulaze u formu.
- Ljetne pripreme su kratke, sezona rano počinje i znam da Šahtar tempira formu za prvo kolo skupine Lige prvaka. Sigurno da se nakon samo boda u prva dva prvenstvena kola u momčad uvukla nervoza, ali oni jednostavno moraju proći. Puno je Ahmetov uložio u momčad, ispadanje od Dinama nanijelo bi mu veliki udarac.
I lani je Šahtar slično krenuo u Ligu prvaka. U Salzburgu je izgubio 1-0, no u uzvratu slavio 3-1. Uz pomoć suca, ali i nakon sjajne igre i - sasvim zasluženo.


DOBRO RADE KAD TOLIKO PRODAJU
Dobro da nismo dobili Atletico, to bi bilo problematično, ali ni protiv Dinama neće biti lako, rekao je Mircea Lucescu.
Trener Šahtara zna da “modri” vrve strancima, da ima Brazilaca, Argentinaca, Kamerunac.
- Puno igrača prodali su na zapad i to je znak da dobro rade. U prvoj utakmici će igrati na kontre, ali mi smo favoriti i spremni na sve.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • k1994m 02.08.2008.

    ti Lucescu sine...neznas ti ko je Dinamo iz Zagreba

Komentiraj...
Vidi sve komentare