To je to što me zanima!

Jetra nije rođakova? Istražuju Abidalovo presađivanje organa

Sportskom direktoru i bivšem nogometašu Barcelone Ericu Abidalu dijagnosticiran je rak jetre 2011. godine. Trebao mu je novi organ, a tada mu je navodno u pomoć priskočio rođak
Vidi originalni članak

Posljednja istraga bila je zatvorena, ali španjolske vlasti pokrenule su novu istragu o slučaju transplantacije jetre Erica Abidala.

Sumnjaju da je bivši igrač Barcelone svoj novi organ kupio na crnom tržištu. Sadašnji sportski direktor 'blaugrane' izjavio je kako mu je jetra presađena od rođaka, ali policija je presrela nekoliko telefonskih razgovora koji upućuju na to da je organ kupljen na 'crnom tržištu'.

Prvotna istraga je obustavljena jer francuske vlasti nisu željele sudjelovati zbog razlike u zakonima između zemalja. U klinici u Barceloni gdje je Abidal bio operiran tvrde kako je sve bilo u skladu sa zakonom, ali Nacionalna organizacija za transplantaciju organa sumnja da je presađena jetra u kliniku stigla na nelegalan način. 

Pokrenuta je nova istraga, a navodno je u sve umiješan i bivši predsjednik Barcelone, Sandro Rosell. Čelnik katalonskog kluba između 2010. i 2014. zajedno sa svojom suprugom i još četvero suradnika istražuje se zbog pranja novca i povezanosti s kriminalnom organizacijom, a navodno je on sudjelovao u kupovanju jetre za Abidala.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • the devil 31.01.2019.

    Ebay ili aliexpress sa free shipingom .

  • pobocnik ljubo 31.01.2019.

    ima u šip shopu dijelova kakvih srce poželi.

  • serendipity26 31.01.2019.

    Meni treba bubreg i javno bih kupila da netko hoće prodati.. bez pol beda. A on ima love.. tako da su svi na dobitku..

Komentiraj...
Vidi sve komentare