To je to što me zanima!

Joke Vranković: Aris je doma bolji i od Unicaje

Drugi tjedan zaredom Cibona u Euroligi igra u gostima. U srijedu(19.45) protivnik joj je grčki Aris, koji nakon dva kola još ne zna za poraz.
Vidi originalni članak

Nakon brukanja u Malagi protiv Unicaje Ciboni su uslijedila dva gostovanja kod klubova koji su najveću slavu uživali krajem '80-ih i početkom '90-ih godina prošlog stoljeća. Splićane, koji ove sezone pokušavaju vratiti barem respektabilnost klupskog imena, cibosi su pobijedili u subotu, a sad je na redu grčki Aris, koji je “žutima” često stajao na putu do tri europska naslova. No Grci su “preboljeli” generaciju Galisa, Giannakisa, pa i Slobodana Subotića, današnjeg trenera Splita. Prije dvije sezone igrali su finale Uleb Cupa, a lani su se vratili u elitno, euroligaško društvo. Ove godine Euroligu su otvorili s dvije pobjede. Pa iako su tukli Le Mans u gostima, domaći teren u Solunu njihova je najveća snaga.
- Igrao sam u tom ambijentu, znam kako je. To je jedan od 'najvrućih’ terena Eurolige - priznao je trener cibosa Joke Vranković i upozorio da je riječ o izuzetno pokretljivoj momčadi s agresivnom vanjskom linijom, koja na terenu stoji bolje nego Unicaja.
Za borbu u reketu ključno je kako će reagirati Sam Hoskin. Amerikanac je izvrsno počeo sezonu, ali nakon ozljede nije pravi.
- Nastavit ću ga gurati što više da se što prije vrati u formu s početka sezone - kaže Joke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare