To je to što me zanima!

Još jedan osvajač Calderova kupa u Medveščakovu napadu

Iz Kluba hokeja na ledu Medveščak objavili su kako su za novu sezonu KHL-a osigurali još jedno novo ime – 30-godišnjeg kanadskog napadača Mikea Heddena
Vidi originalni članak

Medveščakov kadar za sezonu 2014./2015. svakim je danom sve veći i jači. Od danas će zagrebački 'medvjedi' u svojim redovima imati još jednog Kanađanina, ali i još jednog igrača koji se može pohvaliti Calderovim kupom – Mikea Heddena.

Mike je upravo osvojio Calderov kup s Texas Starsima. U ovosezonskom doigravanju imao je veliku ulogu i bio je drugi vodeći strijelac u doigravanju. On je odličan dvosmjerni napadač koji je jednako koristan i u napadačkoj i u obrambenoj zoni, igra borbeno i na pravi način, razmišlja o svojim potezima na ledu. Očekujemo da bude među najboljih devet naših napadača – izjavio je sportski direktor Aaron Fox.

Mike Hedden rođen je 1984. u Dunnvilleu (Ontario, Kanada). Igra na poziciji lijevog krila, a prvi profesionalni ugovor potpisao je 2009. godine za klub Toledo Walleye iz ECHL-a. U Toledu je ostao dvije sezone sveukupno odigravši 127 utakmica i skupivši 87 bodova (50 golova, 37 asistencija). Tijekom sezone 2010./2011. odigrao je i svoje prve utakmice u AHL-u, tri za Grand Rapids Griffinse, dvije za Rochester Americanse i jednu za Rockford IceHogse.

Protekle tri sezone bio je standardni član Texas Starsa, filijale Dallas Starsa u AHL-u. Debi u dresu Texasa obilježio je sa 69 utakmica i 34 boda (19 golova, 15 asistencija). Drugu je godinu u 70 susreta ostvario 39 bodova (14 golova, 25 asistencija), da bi netom završenu sezonu okrunio osvajanjem Calderova kupa, ali i s odličnim brojkama – 92 utakmice, 72 boda.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Pajkinho 20.06.2014.

    ajmo još po Dustina Jeffreya i po Taffea i da Kurtis Foster produži ugovor i gotovo

  • Redovan 20.06.2014.

    bravo medvjedi, jedva cekam da pocne khl sezona :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare