To je to što me zanima!

Još malo pa kreće - Šest problema riješiti u 60 dana

Do susreta s Austrijom sve je manje vremena, a neke enigme ostaju. Ugovor će biti potpisan ovih dana. I dati Biliću energiju da riješi i ostala pitanja
Vidi originalni članak

Za točno 60 dana, 8. lipnja u 18 sati, Bilićeva Hrvatska istrčat će na bečki Prater. S druge strane stajat će Austrija, prema mnogima - ključna utakmica za naše ambicije na Euru. Vremena još ima, ali pripreme, odnosno sve predradnje za kvalitetan početak polako ulaze u završnu fazu. No neka pitanja još nemaju odgovore, neki problemi tek čekaju rješenje.
Primjerice, taj ugovor. Bilić će ga potpisati, već ovaj tjedan, ali nikome nije jasno zašto su svi toliko odugovlačili. Stalno su u pitanju neki tajnoviti detalji, stalno je sve ostalo dogovoreno, a onda ipak nije. U utorak je razgovarao sa Srebrićem, sad je navodno doista sve dogovoreno. Vremena, dakle, još ima dovoljno, a Biliću je i potrebno da bi riješio sve ostale probleme. Koji su djelomično i nastali zbog te trakavice s ugovorom. Ipak, svi su oni rješivi...

ŠEST BILIĆEVIH PROBLEMA

1) UGOVOR I ATMOSFERA
Apsolutno prioritetni problem. Ne, on ne jamči da će Bilić doista i ostati nakon Eura, ali novi ugovor napokon će prestati iscrpljivati Bilića i suradnike te će im ostati više energije za važnije stvari. A vratit će i atmosferu, jer otkad je ta tema aktualna, svi su malo nervozni i “našpanani”.

2) DVOJBE U MOMČADI
Iako je problem s ugovorom aktualniji i za sobom vuče i ostale probleme, ovaj je mnogo teže riješiti. Naime, Bilić ima samo još dvije pripremne utakmice, s Moldavijom i Mađarskom, na kojima može tražiti idealnog partnera Petriću i tesati formu braničima. A do Eura neće znati je li uspio.

3) VELIKI PRITISAK JAVNOSTI
Pitanja poput “je li točno da hodate s tom i tom voditeljicom?”, pozivi za ulaznicu viška, ali i želje sponzora da uoči Eura snime spotove s našim igračima, Bilića su dosad često bacali iz tračnica. Toga će sada biti samo sve više i izbornik mora pronaći način kako ostati miran.

4) OPASNI AUSTRIJANCI
Sve je izvjesnije da su Austrijanci ipak ozbiljan suparnik. Prva utakmica, bit će motivirani i Bilić mora naći formulu da i naši budu spremni i također motivirani, iako su svi već upisali bodove.

5) KVALITETNE PRIPREME
Čini se da je to rutinski posao, ali prije SP-a u Njemačkoj ispalo je da baš i nije (previše utakmica, putovanja). Uostalom, mnogi tvrde da su pripreme krive što od 1998. nismo prošli skupinu.

6) RED, RAD I - OPUŠTANJE
Bilićeva fleksibilna pravila ponašanja poput dopuštanja pizze i ćevapa uoči utakmice imala su uspjeha u kvalifikacijama. No kad su igrači zajedno 25 dana, treba dobro balansirati.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • absinthium1988 08.04.2008.

    ispravak 1998 ste napisali

  • absinthium1988 08.04.2008.

    \"5) KVALITETNE PRIPREME Čini se da je to rutinski posao, ali prije SP-a u Njemačkoj ispalo je da baš i nije (previše utakmica, putovanja). Uostalom, mnogi tvrde da su pripreme krive sto 1988 nismo prošli skupinu.\"...ma brisite vi kolko ocete...al mogli bi radje se informirati i ne pisati gluposti...stvarno ste pretjerali

  • absinthium1988 08.04.2008.

    o glupani jedni koji ovo pisete pa kolko ja znam hrvatska je 98 bila treca...radili ste i prije greske al ovo je stvarno previse...

Komentiraj...
Vidi sve komentare