To je to što me zanima!

Jose Calderon: Ma, Roko Ukić je dobar dečko, ali...

Jedan od najboljih razigravača svijeta, Jose Calderon itekako nedostaje Španjolskoj. Za 24 sata ekskluzivno je komentirao stanje na EP-u
Vidi originalni članak

Loše igre Španjolaca iz prve faze Eurobasketa mnogi pripisuju izostanku Josea Calderona, jednog od najboljih razigravača svijeta i donedavnog suigrača našeg Roka Ukića u NBA momčadi Toronto Raptorsa.
Calderon je, na zamolbu kluba, preskočio ovo Europsko prvenstvo kako bi zaliječio ozljede koje su ga mučile prošle sezone. No to ne znači da cijelo vrijeme nije u Poljskoj. Radi kao sukomentator na španjolskoj televiziji i prati svaki korak suigrača. Nakon četvrtfinalne pobjede nad Francuzima (86-66), ekskluzivno za 24sata je prokomentirao:
- Igramo sve bolje iz dana u dan, ovisimo samo o sebi i apsolutno možemo biti prvaci. Pau Gasol je propustio cijele pripreme, i na samom EP-u je na početku igrao ozlijeđen, a bez njega nismo imali dovoljno samopouzdanja. Trebalo je malo da se sve posloži - objasnio je Calderon muke svoje reprezentacije na početku natjecanja. Nije htio prognozirati s kim bi mogli igrati u finalu.
- Treba prvo proći polufinale. Ali ako igramo kako znamo, nitko nas ne može pobijediti - siguran je Calderon.
Hrvate nije gledao, nisu igrali u istim skupinama kao Španjolska.
- Hrvatska je uvijek težak protivnik, prošlih smo godina loše igrali baš protiv vas. Imate sjajne igrače, ali vidim po rezultatima i statistikama da niste odigrali dobro prvi dio EP-a.
Jednog od naših igrača posebno dobro poznaje. S Rokom Ukićem je proveo prošlu sezonu u Torontu. Mnogi su Rokovu prvu sezonu u NBA ligi uspoređivali baš s Calderonovom. Od iduće sezone Ukić će igrati u Milwaukee Bucksima.
- Žao mi je što više neće biti s nama. Velik je radnik i dobar dečko, ali... Ne znam koliko će igrati u Milwaukeeju. Želim mu puno sreće i nadam se da će se tamo uspjeti afirmirati.

ROKO DRUGI NAJBOLJI IGRAČ NAŠIH
Statistički, Roko Ukić je drugi najbolji igrač hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu. U šest utakmica na terenu je proveo 156 minuta, najviše među našim košarkašima, do četvrtfinalne utakmice sa Slovenijom u prosjeku je zabijao 11,7 koševa uz dva skoka i 2,8 asistencija po utakmici. Najbolju je partiju odigrao protiv Njemačke, za 31 minutu na terenu zabio je 18 koševa uz četiri skoka i tri asistencije. No dok je u šutu za dva poena (23/49, 47 posto) na zavidnom prosjeku, šuterski je “zakazao” na trici i slobodnjacima. Za tri je gađao 5/17, što je 29,4 posto, a slobodna bacanja su mu 9/14, za beka mizernih 64,3 posto.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare