To je to što me zanima!

Jose: Čestitam im, ali mene bi bilo sram da tako pobjeđujem

Ovo je skandalozno. Želim Guardioli da jednog dana osvoji Ligu prvaka na pošten način, bez incidenata i skandala. On to zaslužuje, rekao je Mourinho nakon poraza
Vidi originalni članak

Jose Mourinho čestitao je velikom rivalu na pobjedi u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, ali je potom oštro iskritizirao suca utakmice, Nijemca Wolfganga Starka.

- Da se razumijemo, izgubili smo od fantastične momčadi. To je činjenica koju ništa od onog što ću reći neće promijeniti. Ali nije mi jasno kako u utakmici kakva je bila ova danas, vrlo izjednačenoj, sudac može učiniti takvo zlodjelo. Suci bi u nogometu trebali osiguravati jednakost za sve. U jednakim bi uvjetima igra trebala odrediti boljega. Nije mi jasno zašto Uefa nikome ne da igrati protiv Barcelone - rekao je Portugalac nakon što je njegov Real izgubio 2-0 na svom stadionu.

Crveni je karton Mourinho zaradio u 62. minuti, nakon što je kod četvrtog suca ismijavao odluku o isključenju Pepea, koji je džonom startao na Danija Alvesa.

- Da, mi smo eliminirani. Ponekad osjećam gađenje što živim u ovakvom svijetu, ali to je očito naš svijet. Pitam se samo zašto. Zašto gospodine Øvrebø, gospodine Busacca, gospodine Stark? U svakom polufinalu događaju se identične stvari. Barça je sjajna momčad, ali zašto prije dvije godine nije prošao Chelsea, zašto je prošle godine Inter prošao samo pukim čudom?

- Čestitam Barceloni, ali čestitam joj i na utjecaju koji ima na suce. Siguran sam da je do njega jako teško doći. Ja bih, svejedno, osjećao sram da ovako osvajam Ligu prvaka.

- Josep Guardiola je sjajan, fantastičan trener. Iznimno ga poštujem zbog njegovih stručnih i ljudskih kvaliteta. Mislim da on zaslužuje Ligu prvaka osvojiti na normalan način. Ovo nije normalan način, kao što nije bio niti onaj prije dvije godine na Stamford Bridgeu. Ovo je skandalozan način. Želim Guardioli da jednog dana osvoji Ligu prvaka na pošten način, bez incidenata i skandala.

- Sucu nisam ništa rekao. Niti riječi. Samo sam se smijao i gestikulirao. Ako kažem što o njemu usitinu mislim, mogu se pozdraviti s karijerom.

- U Barcelonu ćemo otići igrati ponosno i dostojanstveno. Nažalost, neće biti Pepea, premda nije učinio ništa a dobio je crveni karton. Neće biti niti Ramosa, koji također nije učinio ništa a dobio je kumulirajući žuti karton. Neće biti niti trenera koji nije učinio ništa a dobio je crveni karton - poentirao je na svoj način Mourinho.

Idi na 24sata

Komentari 206

  • Hobotnica IKER 30.04.2011.

    ovaj covijek je zaista legenda tako malo prica a puno govori svaka njegova recenica .... "mourinho: ma, onaj tko kritizira mene, kritizira sve ove dokaze"

  • dubi1953 30.04.2011.

    Ma šta vam je ljudi Barca je za Real neki drugi svijet!!!!!

  • Jurcevic 29.04.2011.

    Suci pomažu Barceloni. Je li to zaista činjenica? U svakom slučaju je činjenica da je Jose Mourinho uspješno uvjerio svoje igrače u tu priču, a tako i pola nogometne javnosti. Mourinhu je protiv Barcelone dosuđeno dosta crvenih kartona, Barca općenito ima sudačkih odluka u svoju korist proteklih godina, to sve stoji. Djelomično je to plod Barceloninog stila koji frustrira protivnika, djelomično je to plod Mourinhovog stila koji je uvijek na granici kartona, djelomično je to plod glumatanja i pritiska igrača Barcelone, ali je nelogično to pripisati zaštiti Barcelone od strane Uefe. Naime, da Uefa zaista ima posebnu "agendu" da Barcelona MORA doći do finala, onda ne bi bilo odluka, niti jedne jedine, koje su na štetu Barcelone. Lani je Barcelona zaista oštećena protiv Intera, više nego Inter protiv Barcelone. Prije famoznog susreta na Stamford Bridgeu, Barcelona je oštećena na Nou Campu. Nije upitno je li Barcelona imala i sreće sa suđenjem – imala je, ne treba to posebno dokazivati. No, da Uefa zaista želi vidjeti isključivo Barcelonu u finalu, onda ne bi bilo situacija gdje je baš Barcelona oštećena. Onda nikada ne bi bio nepriznat pogodak za 2:0 lani protiv Intera, jer "to je bilo u Uefinom interesu", zar ne? Onda bi bio isključen i Adebayor, zar ne? Onda bi Pepe puno prije dobio žuti karton, zar ne? I zato je Mourinhova osuda i pljuvačka na Guardioline titule krajnje nekorektna, nesportska i nekolegijalna. Da se Guardiola želi spuštati na Portugalčevu razinu, onda bi mu uzvratio na isti način – "nadam se da će i Mourinho osvojiti jednu čistu Ligu prvaka". Jer, Portugalac je prigodno zaboravio kako je 2003. nepriznat apsolutno regularan pogodak Paula Scholesa protiv njegovog Porta (je li tada Porto imao zaštitu Uefe i Unicefa?),

Komentiraj...
Vidi sve komentare