To je to što me zanima!

Joseove zapovijedi: Tko zakasni, trenirat će sam...

Mourinho nema milosti. Već na prvom treningu Real Madrida 'izvjesio' je pet pravila koje njegovi puleni moraju poštovati, piše španjolska Marca
Vidi originalni članak

Novi portugalski strateg na klupi Realovih nogometaša Jose Mourinho od prvih je treninga svojoj novoj momčadi jasno dao do znanja što od njih očekuje. Realovi nogometaši su se u četvrtak okupili na prvom dijelu predsezonskih priprema, a u petak započeli s prvim treninzima. Iako su još najveće zvijezde momčadi poput Cristiana Ronalda, Gonzala Higuaina, Xabija Alonsa ili Kake na produljenom odmoru, Mourinho je okupljenim igračima od početka nametnuo zahtjevan ritam treninga i čeličnu disciplinu. Španjolski sportski dnevnik Marca piše da je Mourinho svojim novim pulenima nametnuo od starta pet pravila tijekom predsezonskih treninga:
1. Kašnjenje na treninge neće se tolerirati. Svaki trening započinje u 9.30h, a neće se tolerirati ni minuta kašnjenja. Ukoliko igrač zakasni pa makar i minutu, neka se ne trudi izaći na trening - igralište kompleksa Valdebebas. Neka trenira sam.
2. Maksimalna koncentracija na treningu, kao i točnost pri okupljanju za putovanja.
3. Maksimalni intenzitet treninga svih 90 minuta. Portugalac ne inzistira na treninzima snage bez lopte, već se većinu vremena radi s loptom.
4. Eventualne ozljede moraju se prijaviti klupskim liječnicima barem sat vremena prije treninga. Mourinho ne želi saznati u posljednji trenutak da ne moža računati na igrača na treningu.
5. Bez buke u autobosu. Igračima Reala bit će dopušteno slušanje muzike, ali sa slušalicama na ušima, kao i korištenje mobitela, ali podešenima na vibraciju.
Marca također navodi da su igrači dobro prihvatili trenerove zahtjeve, kao i da je Portugalac usprkos žestokom ritmu rada našao vremena za razgovor i šalu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • gunnerOS 17.07.2010.

    lol cope na cemu si ti?

  • astonvilla 17.07.2010.

    trebalo bi u HNL-u jedno 10 mourinha,da malo primiri ove napuhane hrvatske nazovi zvijezde

  • torca1950 17.07.2010.

    tko rano rani prvu postavu grabi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare