To je to što me zanima!

Josep Guardiola: Poznajem Sergija i vjerujem da nije kriv

Trener Barcelone Pep Guardiola očekuje da Sergio Busquets neće biti proglašen krivim za rasističko vrijeđanje brazilskog igrača Marcela tijekom polufinala LP-a...
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Madridu, u kojoj je Barcelona 27. travnja pobijedila Real s 2-0, Busquets je, navodno, rekao Marcelu ''da je majmun''. Tako tvrde u Realu. Europska nogometna federacija (UEFA), na bazi dokaza koje je dostavio Real Madrid, video-materijala i izjava kluba i igrača, otvorila je disciplinski postupak protiv njega. Bude li Busquets proglašen krivim, vjerojatno neće imati pravo nastupa u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, na Wembleyju 28. svibnja.

- Samo Busquets i Marcelo znaju što je tko kome rekao. Poznajem Sergija dugo vremena i vjerujem mu ono što mi je rekao. Neću vam objašnjavati što mi je rekao, ali budući da mu apsolutno vjerujem, smatram da bi mu trebao biti dopušten nastup u finalu protiv Manchester Uniteda. Nadam se da će tako i biti. Busquets je važan igrač za nas i zaslužio je igrati taj finale – poručio je Guardiola.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ziky990 15.05.2011.

    dikobraz slazem se. bolje da nisu dovodili ibru, i da su ostavili etoa. covjek je bio masina za golove..neznam po cemu su odlucili da nije vise dovoljno dobar za njih.. i nek si konacno dovedu nekog stopera da nemoraju mascherano ili sergio igrat tu poziciju

  • jura-vk 15.05.2011.

    Problem je što dobacivanja na terenu ima na stotine na svakoj tekmi, e do sada nije bilo nekih skandala, a možemo se sjetiti Zidanea i Matterazzija, gdje mu je ovaj spominjao sestru. A sada ako bijelom igraču kažeš - konju, glupane, majmune, idiote i slično to je obično vrijeđanje, ako bi rekao crncu majmune to je već po nekima rasizam, ali ako je to mislio. Možda mu je rekao majmune (glupane), jer po reakciji Marcela ne bih rekao kako je ovaj rekao išta rasistički, jer bi Marcelo poluio, a nije. Tako da je to priča posložena poslije u režijij Mourihnja.

  • DocGangrena 14.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare