To je to što me zanima!

"Jovanovićev ton nije uljudan, a optužbe su neutemeljene"

"Proračunska sredstva korištena su namjenski, za sport. Ni nadzor Sportske inspekcije, Minstarstva financija kao niti komercijalne revizije nisu ustvrdili suprotno"
Vidi originalni članak

Održano je sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, a predsjednik Zlatko Mateša i čelnici u devet su točaka odgovorili ministru Željku Jovanoviću na optužbe. Podsjećamo, Jovanović je rekao kako HOO netransparentno posluje. 

- Njegove optužbe su neutemeljene, a način i ton neprimjereni uljudnoj komunikaciji - rekao je Mateša i dodao kako se želi sastati s ministrom.

Osvrnuli su se i na negativno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na Programsko i financijsko izvješće.

- Sportska 2012. bila je najuspješnija otkad naši sportaši nastupaju pod hrvatskom zastavom. Osvojili su šest olimpijskih odličja, a na velikim međunarodnim natjecanjima 2012. godine 307 medalja. Svi oni bili su u razvojnim programima HOO-a. Sva proračunska sredstva, u 2012. godini ostvarena u iznosu od 114 milijuna kuna, korištena su namjenski i za potrebe sporta. Niti proračunski nadzor Ministarstva financija, ni Sportska inspekcija, kao niti komercijalna revizija nisu ustvrdili suprotno.

HOO ne razumije zašto se ignorira Sportska televizija, ali i od prvog dana HOO kao najviša nevladina udruga u sportu Republike Hrvatske.

- Također, navodi o primanju naknada članova Vijeća i Skupštine HOO-a su čista laž, a po odredbama Statuta i Olimpijske povelje strogo je zabranjeno, što govori o nedostatku informacija i namjernom iznošenju netočnih podataka.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • strmi007 04.11.2013.

    Nema tu sreće

  • LebronPetrovic 04.11.2013.

    A SA ! A SA ! A SA

  • mik 04.11.2013.

    Što reći o Jovanoviću a da se ne zamjerim adminu ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare