To je to što me zanima!

Jugašima vodstvo nakon produžetaka u Dubrovniku

Pobjedom 13-11 Dubrovčani su došli do prve od tri pobjede potrebne za naslov prvaka Hrvatske. Do pobjede su došli tek nakon produžetka
Vidi originalni članak

Gospoda Gomez i Savaresse prvi su stranci koji su sudili jednu utakmicu finala prvenstva Hrvatske. Talijanskom dvojcu nije bilo lako u uzavreloj atmosferi Gruža, u kojem se okupilo oko 2500 gledatelja. I svi oni vidjeli su neizvjesnu utakmicu, iz koje je kao pobjednik na kraju ipak izašao domaći Jug.
Dubrovčani su odlično otvorili utakmicu i poveli 3-0. Prvi gol za Mladost zabio je Muslim tek na otvaranju druge četvrtine, no nakon toga je krenula potpuno ravnopravna utakmica. Uspjeli su "žapci" već u drugih osam minuta doći na 5-5, ali na poluvremenu su ipak bili jedan gol u minusu.
Taj su zaostatak anulirali u trećoj četvrtini, kad su vodstvo Juga 7-5 na brzinu preokrenuli u 8-7 u svoju korist. Vodila je Mladost nakon toga i 9-8 i 10-9, a ovo drugo vodstvo zagrebački su vaterpolisti držali do četiri sekunde prije kraja. A onda je stvar u svoje ruke preuzeo Miho Bošković, "vaterpolski Ivano Balić", i odveo utakmicu u produžetke.
I u prvom produžetku poveli su gosti, ali to je bilo sve od Mladosti za ovaj put. Jug je do kraja zabio tri gola i teškom mukom, ali i uz puno sreće, došao do prve pobjede u finalnoj seriji.
Dvojac Bošković - Maro Joković kombinirano je zabio sedam od 13 Jugovih golova, ali prvo ime utakmice ipak je bio Frano Vićan. Golman Juga obranio je fantastičnih 17 lopti! Iosep, Franičević i Muslim jedini su Mladostaši koji su zabili dva gola u utakmici u kojoj je Jug imao šest igrača više (18-12) i realizirao četiri prilike više (9-5).

FINALE PRVENSTVA HRVATSKE, 1. UTAKMICA
JUG CO - MLADOST 13-11 (3-0, 3-5, 1-2, 3-3; 2-1, 1-0)
JUG CO: Vićan, Hrošik, Bošković 4, Pecotić 1, Joković 2, Smodlaka, Marković 3, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Car, S. Sukno.
MLADOST: Jurin, Burić, Smith 1, Vrdoljak 1, Iosep 2, Franković 1, Antonijević, Đogaš 1, Karač, Muslim 2, Buljubašić, Franičević 2, Pavić, Lončar 1.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare