To je to što me zanima!

Junak Vuković: Hajduk srušio Cibaliju, golovi padali iz zaleđa

Nogometaši Hajduka izborili su važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto svladavši Cibaliju 2-1 na Poljudu. Lokomotiva je pak razbila Slaven Belupo s visokih 5-1
Vidi originalni članak

Zadnjim subotnjim utakmicama 27. kola Prve HNL-a nastavila se mrtva utrka za drugu poziciju i treću poziciju, koje vode u Europu, a glavne uloge imali su nogometaši Hajduka te Lokomotive.

'Bijeli' su na Poljudu došli do važne pobjede 2-1 pobjede nad Cibalijom te su se vratili na drugu poziciju, iza Dinama. Vinkovčani ni petu utakmicu zaredom protiv Hajduka nisu uspjeli doći do boda, no, nažalost, sudačke odluke, opet su bile te koje su krojile rezultat.

Uvodni pritisak Splićana protiv Cibalijinog bunkera urodio je plodom u 27. minuti kad je Mijo Caktaš desno iskosa matirao golmana Matkovića za 1-0 vodstvo domaćina. Uvodnim golom glavni sudac Fran Jović došao je pod povećalo zbog sumnje u zaleđe u situaciji koja je prethodila golu.  Dvanaest minuta kasnije gosti su izjednačili golom Mladena Bartolovića. Matoš je pucao, golman Blažević obranio, ali na odbijenu loptu naišao je Bartolović, koji je zabio za 1-1. No u trenutku Matoševa šuta Bartolović je bio u zaleđu, kojeg suci nisu vidjeli.

U nastavku Hajduk je imao priliku ponovo povesti u 58. minuti, no Sven Tino Sušić je pogodio stativu. Posao gostima otežao je Mišić, koji je zaradio drugi žuti, isključujući karton u 72. minuti što je Hajduk uskoro i iskoristio.

U 79. minuti Hajduk je došao do novog vodstva 2-1 golom Ivana Vukovića, koji je nakon slobodnog udarca Caktaša, glavom matirao golmana, no iz, kako se čini, zaleđa. 'Bijeli' su do kraja susreta sačuvali prednost. No, borbu za drugo mjesto nije im olakšala Lokomotiva u drugoj večerašnjoj utakmici...

Lokomotiva 'petardom' razbila blijedi Slaven

Nogometaši Lokomotive na gotovo praznom Maksimiru 'pomeli' su nespremni Slaven Belupo s visokih 5-1 te su prekinuli mini-krizu od dvije utakmice bez pobjede. Kup utakmica u srijedu očito je ostavila traga na Koprivničanima, koji su u Zagrebu izgledali neprepoznatljivo. No prvo poluvrijeme nije ukazivalo što se Slavenu sprema jer je prvih 45 minuta završilo bez golova.

Uslijedio je 'blitzkrieg' Lokosa od 21 minute u kojima su zabili pet golova! Gaženje je počelo u 50. minuti autogolom Pranjića, a u 57. je na 2-0 povisio Barbarić. Pjaca i Kramarić u razmaku od tri minute zabili su dva gola (u 62. i 65. minuti) za vodstvo 4-0, a 'petarda' je 'pukla' u 71. minuti kad je povisio Peko. Utješni gol za Slaven postavio je Vugrinec u 90. minuti.

Lokomotiva je ovom pobjedom osvanula na trećem mjestu preskočivši Rijeku i Split.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • marnisk91 14.04.2013.

    ma hnl je banana..... nit ga treba gledat nit se treba kladit.......A hajduku svaka čast..... na pobjedi.....

  • Zmar116 14.04.2013.

    He he he lakrdija se nastavlja...Ovo se zove faza kompenzacije...

  • redondo404 14.04.2013.

    evo sad hajdukovci moji uvjek se sjetim kad za rijeku svirao penal kako ste se bunili da je mujanović na centru sruušen da je ovaj sudac sljepac i šta sve ne,a sad kad ste dali oba gola iz zaleđa svi se slažete da je hajduk bio bolji i da zasluženo hehehe a j... ga kad vama paše onda je ok ,a kad ne paše onda nas pokralo,evo ja ni ne kukam rijeci sad protiv splita za 1-1 poništen čisti gol i šta sad ništa j... što bi se reklo pojeo vuk magare pozz svim pravim navijačima ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare