To je to što me zanima!

Junior dos Santos angažirao legendu boksa za meč u Areni

Čast mi je trenirati s njime i učiti od njega. Michael me dosta ispravlja i korigira moj boks. Puno napredujem i u kavezu želim pokazati sve što sam naučio od njega, rekao je Cigano
Vidi originalni članak

Brazilski majstor slobodne borbe Junior dos Santos (32) traži sam povratak u vrh teške kategorije UFC-a. Bivši svjetski prvak trenutno je peti na službenoj UFC-ovoj rang listi, a pobjeda protiv Bena Rothwella (34) u Zagrebu lansirala bi ga stepenicu više. Zato je za borbu u zagrebačkoj Areni angažirao legendu boksa i bivšeg svjetskog teškaškog prvaka Michaela Moorera.

Dos Santos ima impresivan omjer od 17 pobjeda i samo četiri poraza u profesionalnoj karijeri. Sve je krenulo nizbrdo kada je izgubio naslov prvaka od Caina Velasqueza... Do te borbe, održane 29. prosinca 2012. godine u Las Vegasu, Dos Santos je upisao samo jedan poraz i to u MTL-u Mo Team League 2. Dakle, do uzvatne borbe s Velasquezom, Brazilac je bio neporažen u UFC-u. Dos Santos je kasnije tvrdio da je toliko jako trenirao da je razvio rabdomiolizu, bolest u kojoj dolazi do naglog slabljenja skeletnih mišića zbog oštećenja mišićnog tkiva.

Kao što je to ranije navedeno, od te borbe sve mu je krenulo nizbrdo. Nije mogao pronaći pravu formu i vezati dvije pobjede. Pobijedio je Marka Hunta nokautom u trećoj rundi, zatim ponovo izgubio od Caina Velasqueza tehničkim nokautom u petoj rundi da bi nakon 14 mjeseci pobijedio Stipu Miočića jednoglasnom sudačkom odlukom.
U svojem zadnjem nastupu 19. prosinca 2015. godine dobio je brutalne batine od Alistaira Oveerema i izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Iako je jedan od najboljih udarača teške kategorije, popularni Cigano angažirao je Moorera. Svjestan je kako borbom u Zagrebu može dobiti priliku za naslov u budućnosti.

- Čast mi je trenirati s njime i učiti od njega. Michael me dosta ispravlja i korigira moj boks. Puno napredujem i u kavezu želim pokazati sve što sam naučio od njega - rekao je Cigano pa dodao:

- Ovo je moj novi početak. S pobjedom (protiv Bena Rothwella) ću se vratiti na mjesto koje mi je prije pripadalo. Pokušat ću nametnuti svoj ritam i pokazati da sam bolji od njega u svakom segmentu. Važna mi je pobjeda, a ne način na koji ću ju ostvariti.

No borba protiv Rothwella neće biti nimalo lagan zalogaj. Popularni Big Ben je podjednako dobar i u stojci i u parteru.

'Snažni udarci i kontroliranje borbe su ključ'

Michael Moorer, boksačka legenda koju ćemo pamtiti po povijesnim susretima s Evanderom Holyfieldom, je inače prvi teškaš koji osvojio naslov boreći se iz kontra garda. On je ovom prigodom iznio stvari ključne za pobjedu nad Big Benom, piše Fight Site.

- Sve što sam mu rekao i na čemu smo radili na ovim pripremam bit će ključ za pobjedu. Junior ima puno snage i od njega želim vidjeti više snažnih udaraca i diktiranje borbe. Ako je to spreman primijeniti, onda će i pobijediti - zaključio je Moorer.

Podsjećamo, Junior dos Santos se bori u glavnoj borbi večeri protiv Bena "Big Ben" Rothwella na UFC Fight Nightu 86 u zagrebačkoj Areni. Spektakl je na rasporedu u nedjelju 10. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare