To je to što me zanima!

Jurčević je otpočetka bio prvi favorit, dobar je izbor za plave

O Nikoli Jurčeviću smo kao novom treneru Dinama pisali još u broju od prošlog petka. Dok je Mario Cvitanović još bio trener, baš je Jura bio glavni kandidat za njegova nasljednika
Vidi originalni članak

Nikola Jurčević ili Nenad Bjelica, to je u nedjelju bilo pitanje o kojemu su razmišljali čelnici Dinama i savjetnik uprave Zdravko Mamić. Bjelica je s Lechom slavio u derbiju poljske lige 5-1 i barem bi zasad trebao ostati na klupi ovog kluba. Teško da sad može doći u Maksimir. Možda na ljeto, kad mu istekne ugovor, ali teško je razmišljati par mjeseci unaprijed. Bjelicu su iz Dinama zvali, ali..

Nikola Jurčević je otpočetka bio prvi favorit za nasljednika Marija Cvitanovića. Bio je favorit i još dok je Cvitanović bio trener. Pisali smo o tome još u broju od petka. S Jurom je već obavljeno nekoliko razgovora.

On je u Zagrebu, slobodan je i želi doći u Dinamo. Čelnicima "modrih" tako je poručio otkako su ga prvi put nazvali. Danas ili sutra bi Jurčević mogao i službeno doći na klupu. Bio bi to njegov povratak u Dinamo nakon 14 godina. Otišao je u kolovozu 2004. godine nakon tri uzastopna remija u HNL-u. Godinama je bio pomoćnik Slavenu Biliću. Radio je u reprezentaciji, Lokomotivu, Bešiktašu, West Hamu, a sad je izgleda, konačno dočekao samostalni trenerski posao. I to u njegovom Dinamu.

Jura je po mnogima dobar izbor za klupu. Sve će biti na njemu, on mora podići momčad koja je teško stradala u posljednjem tjednu. Može li to napraviti? Mi vjerujemo da može. Radio je se Slavenom Bilićem, ima puno iskustva, posljednjih je tjedana pratio Dinamo i vjerojatno zna koje su slabosti i prednosti ove momčadi. Mora uzeti naslov prvaka i Kup i onda momčad odvesti u Ligu prvaka.

U Maksimiru vjeruju da je on dobar izbor.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • nijetebriga 12.03.2018.

    Ma da im i Pep Guardiola dodje od trupe bezvoljih nogometasa nikad savrsene ekipe nece biti.. Eno se M. Barisic zali na sudjenje☺.. moz mislit sad su im suci krivi za osam golova u dvije utakmice.. Dok za njih vuku nitko se iz uprave na njih ne zali..

  • MladenValentić 12.03.2018.

    Uz dobro poznavanje nogometne igre i taktike, trener bi trebao biti i dobar psiholog i motivator, te autoritet igračima, a ne da mu prilikom zamjene igrači ljutito odmahujuprilikom odlaska na klupu. Nije isto biti pomoćni trener i trener koji samostalno vodi ekipu, pogotovo ekipu poput Dinama, gdje se traži i lijepa igra i rezultat, a pogotovo kad počmu kvalifikacije za Europu. Trebalo je tako razmišljati i dovestitrenera koji ima iskustva u jačim ligama i međunarodnim utakmicama, jer ovako se bojim, da će se u kvalifikacijama za ulazak u skupine euro utakmica Dinamo dosta mučiti protiv ekipa koje nisu posebno jake, ali se oraganizirano brane.

  • Pobotchnick Leeyoobo 12.03.2018.

    bolje lana jurčević, i asistent popularni joško jeličić

Komentiraj...
Vidi sve komentare