To je to što me zanima!

Jurčić: Migliore nam je dao sigurnost; Tudor: Dobri smo

Drago mi je da Hajduk izgleda ovako, da hoće igrati nogomet. Zadovoljan sam s puno stvari, ali nisam zadovoljan s detaljima, rekao je trener Dinama Kruno Jurčić
Vidi originalni članak

Dinamo je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa. U finalu su nakon penala pobijedili Hajduk, a trener 'modrih' Kruno Jurčić istaknuo je kako nije zadovoljan s nekoliko detalja.

- Rekao sam da će biti dobra utakmica. Drago mi je da Hajduk izgleda ovako, da hoće igrati nogomet. Zadovoljan sam s puno stvari, ali nisam zadovoljan s detaljima. Bio sam fokusiran na detalje, imali smo nekih devet šansi, Hajduk samo jednu. Realizacija dolazi s vremenom i pripremama. Bitno je da se šanse stvaraju. Imali smo jako dobru pripremnu utakmicu, pobijedili Hajduk, osvojili trofej - rekao je Jurčić.

Posebno je pohvalio golmana Migliorea koji je u raspucavanju penala 'igrao' psihološku igru s pucačima Hajduka.

- Svi igrači su dali veliki doprinos. Igrači su umorni, to se vidi, pa pripreme su u tijeku. Bitno je da je večeras bio fenomenalan vratar Migliore. Dao je sigurnost momčadi.

Za kraj je Jurčić istaknuo kada očekuje da će momčad biti na vrhuncu.

- Na koliko posto je momčad od onoga što priželjkujem?  Mi želimo biti na vrhu u trećem pretkolu, koje nam donosi Europu. Imamo sedam dana do početka prvenstva, mi za dvadesetak dana moramo biti na vrhu - zaključio je trener Dinama.

Trener Hajduka Igor Tudor unatoč porazu bio je zadovoljan.

- Nisam zadovoljan jer sam izgubio, svi mi sportaši hoćemo pobijediti. Međutim, sve ostalo je razlog za veliko zadovoljstvo, došli smo ovdje s mladosti, u doslovnom smislu. Okrećemo se jednoj drugoj stvarnosti, no pokazalo se da i s takvim mladim kadrom možemo biti dobri. Dinamo je imao izglednije prigode, ali i mi smo pokazali dosta dobrih stvari. Vide se golemi pomaci naprijed u odnosu na prošlu sezonu - rekao je Tudor.

Iskustvo je glavni problem Splićana.

- Iskustvo, nedostatak iskustva uvijek je minus. Radit ćemo na fizičkoj spremi, na tehničkom  napretku. Nismo iskusni, no idemo naprijed.

Za kraj se osvrnuo i na momčad koju je izveo na Maksimiru.

- Maloča je bio na klupi, on nam je jedan od glavnih igrača, i danas sam se odlučio za ovaj sastav i svi igrači imaju istu važnost. Ivan Vuković je ostao u Splitu. Razlog? Drugi su otišli  na put, to je razlog - zaključio je Tudor.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • user_242079 07.07.2013.

    jedini krivac sto smo izgubili je Igor Tudor....

  • Superteška 07.07.2013.

    Hajduk je bio motiviraniji što ne čudi jer se manji uvijek nabriju protiv većih. Vidjelo se da Hajduk igra na granici mogućnosti, dok je Dinamo bio na 60% i takav je mogao zabiti još 3 komada. Problem Dinama je isključivo u treneru, sve ostalo je bolje nego prošle godine. Hajduk će bolje igrati protiv ekipa koje ga napadnu, a protiv defanzivnih bit će u veliki problemima jer nama kvalitetu. Realno, slabiji je od Splita i Rijeke.

  • ma_da_25 07.07.2013.

    Migliore ako ne završi u zatvoru, bit će pravo pojačanje za dinamo haha lud ko šiba :) svaka čast hajduku na prikazanoj igri

Komentiraj...
Vidi sve komentare