To je to što me zanima!

Jurić prelomio: Davno sam rekao predsjedniku da odlazim

Na tek drugom poslu kao samostalni trener Ivan Jurić je napravio nešto što mnogi ne postignu u cijeloj karijeri. Odveo je potpune autsajdere u viši rang, ali tamo se ipak neće zadržati....
Vidi originalni članak

Ivan Jurić napravio je nemoguće kad je ove sezone uveo mali Crotone u prvu ligu. Gradić na jugu Italije po prvi put u povijesti igrati će Seriju A, ali tamo s njima neće biti našeg trenera.

- Davno sam rekao predsjedniku da odlazim. Zamolio me još par puta da stanem i razmislim, ali moja odluka je bila konačna - dodao je Jurić.

Gdje će nastaviti karijeru još se ne zna. Interes za usluge našeg stratega pokazali su Genoa u kojoj je i završio karijeru, te engleski Leeds. Gazda Leedsa je Talijan Massimo Cellino koji je od prije upoznat s igračkim i trenerskim kvalitetama Jurića, i navodno je baš on prvi pick za novog trenera Leedsa.

Kod povratka Jurića u Genou jedan je problem - tamo je još Gasperini koji na stolu ima ponude Atalante i Calgiarija, pa dok se on ne odluči, i naš trener je stavljen na čekanje.

Jedno je sigurno, nakon ovakvog uspjeha s klubom čiji je budžet samo tri milijuna eura, Juriću ponuda za nastavak karijere neće nedostajati. Želi li ostati u Italiji, ili se okušati na Otoku, samo vrijeme će pokazati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mestar 25.05.2016.

    Pametan potez, bjezi i zaradi dok si na vrhu, tanka je nit izmedu slave i ponota.

  • Bili_Vukovarac 24.05.2016.

    Talentirani bivši hajdukovac. Sretno ti bilo

  • el magnifico 24.05.2016.

    Ja bih rekao da to uopće nije glupo niti "izdajničko" razmišljanje. Činjenica je da je on s Crotoneom napravio čudo. Podigao ih s dna, i to dok su bili u financijskoj krizi, i doveo ih je do vrha i sada Serie A. Klub će se donekle stabilizirati,ali bojim se da taj klub neće izdržati dugo u Serie A. I on to zna, i zato pokušava iskoristiti taj svoj status "trenera koji je hit sezone" i otići u neki iole bolji klub. Genoa bi mu bila idealna,iako i Leeds zvuči obećavajuće. I iako volim male klubove i njihove velike podvige, kao npr.Leicester,treba biti iskren i reći da je velika razlika kod njih i Crotonea,pa i većine talijanskih klubova upravo u budžetu. Engleska 1. i 2.liga okreću strašnu lovu, i klubovi su daleko najmoćniji u cijeloj Europi. Uostalom eno primjer Kramarića, Leicester ga je doveo dok je bio predzadnji za 10 mil.€. Kad će se to u nekoj drugoj ligi dogoditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare