To je to što me zanima!

Kad ode CR7: Messi i Suarez 26, a cijeli Real samo 24 gola!

Od sredine srpnja i početka Primere udarni duet Blaugrane Messi - Suarez skupa je zabio 28 golova (16+12), a Real - 26. Suarez je na sve dodao četiri asistencije. Messi ih ima deset.
Vidi originalni članak

Sam pogled na tablicu dovoljno govori o razočaravajućoj Realovoj  sezoni u Primeri. Trostruki uzastopni prvaci Europe, prvaci svijeta i najveći klub u povijesti nogometa nakon samo 18 kola ima deset bodova manje od Barcelone. U Madridu je to nedopustivo. 'Zločin'.

Na Bernabeuu se i drugom treneru već maše bijelim maramicama, Santiago Solari gleda otkazu u oči premda, koliko god čovjek na Realovu klupu uletio kao padobranac, zapravo i nije bogzna koliko kriv.

Sama igra još koliko-toliko funkcionira, šanse se stvaraju, ali momčad je u fazi demonstracije kapaciteta promašivanja zicera. Ili drugim riječima: život bez Cristiana nikad nije bolji nego život sa Cristianom.

Još frapantnije od tih deset bodova zaostatka za Barcom zvuči ova jednostavna statistika: od sredine srpnja i početka Primere udarni duet Blaugrane Messi-Suarez skupa je zabio 28 golova (16+12), a Real - 26. Messi i Suarez sami 28, cijeli Real 26!

Vjerojatno bi bilo i više da argentinski čarobnjak nije propustio dvije, a urugvajski prgavac jednu ligašku utakmicu. Suarez je na sve dodao četiri asistencije. Messi ih ima deset.

Messi je dakle sa 16 golova i 10 asistencija u 16 kola ili zabio ili namjestio ukupno 26 pogodaka. Svi zajedno u Realu su dali jednako toliko golova.

Modrić i ekipa će se sigurno probuditi, prevelik je Real klub i predobri su to igrači da bi cijelu sezonu bili manje efikasni od bilo kojeg dvojca pod kapom nebesko pa makar i od Messija i Suareza, ali... Od osvajanje Primere "kraljevi" se već sad mogu polako opraštati, a tek se zagazilo u novu godinu.

Pokoji veliki potez možemo očekivati već ovog mjeseca, na zimskom 'mercatu', a na ljeto... U toliko zahtjevnoj sredini u kojoj je jedina logika 'Ili smo prvi ili k'o da nismo ni igrali' ovakav rezultat može značiti jedino - generalni remont.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 07.01.2019.

    normalno

  • Argentinska mamba 07.01.2019.

    Čisto trkljanje i nepoznavanje materije.Ova Barcelona igra upravo onoliko koliko joj je potrebno za razliku od prošle sezone kada su upirali i u kupu i u prvenstvu ganjajuć neke rekorde i onda popuše od Rome bezveze u utakmici koja se svakm dogodi kao Realu jučer.naučili su znanje i to je sada to.Koji crni Getafe.Da je smotani Pike zabio natamburalo bi ih 5kom.

  • 07.01.2019.

    Ljudi ne kuže jednu stvar, nije tu toliko bitan CR koliko se nije dovela uopće zamjena za njega, pa kako će netko nadomjestit njegovu statistiku ako se nitko nije doveo, jer Benzema sigurno neće. Uvijek sam tvrdio, dovedite najpodcijenjenijeg napadača u zadnjih 20-tak god El Matadora, orijentiraj igru na nega kao na sidruna kao što je CR bio i vratit će ti to sa minimum 40-tak golova u svim natjecanjima u sezoni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare