To je to što me zanima!

Sramotno: Kafić u Splitu odbio je poslužiti goste u 'kockicama'

Dok je na ulicama Splita trajala prava nogometna fešta koje se prebacila i na tribine Poljuda, pojedini su ugostitelji odlučili da oni to ne žele. To jest, za sve u obilježjima reprezentacije, nije bilo pića
Vidi originalni članak

Fešta u Splitu počela je u poslijepodnevnim satima. Na tisuće navijača okupiralo je ulice i kafiće uoči spektakularne utakmice Hrvatske i Francuske u drugom kolu Lige nacija. Pjevale su se hrvatske pjesme, kockice su bile nezaobilazan outfit u svakom kutku grada, ali negdje baš i nisu bile rado viđene.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako piše Večernji list, nekoliko kafića u Splitu odbilo je poslužiti navijače koji su na sebi nosili obilježja hrvatske reprezentacije. Bili to šalovi, dresovi, majice. Riječ je o kafićima u kojem se okuplja Torcida i većina njih bojkotira reprezentaciju.

U jednom kafiću konobar je umjesto pregače nosio zastavu s prekriženim grbom HNS-a koji je bio okrenut naopako. Nekoliko veselih navijača 'vatrenih' sjelo je u navedeni kafić, htjeli su navlažiti grla kako bi bili spremni za bodrenje Hrvatske, ali konobar ih je odbio poslužiti. Rečeno im je kako tu nema mjesta 'za kockice'. Navijači su se mirno ustali i otišli dalje. 

Takvo skandalozno postupanje bacilo je mrlju na cjelokupni dojam, ali barem kafića u Hrvatskoj ima dovoljno. Bez obzira na to, atmosfera na Poljudu je čudesna. Hrvatska nije igrala u Splitu od 2015. do 2019. godine zbog narušenih odnosa između Hajduka i HNS-a, ali otkako je Poljud prije tri godine ugostio Mađarsku, 'vatreni' se rado vraćaju.

Uostalom, krajem prošle godine su u spektakularnog atmosferi srušili Rusiju za plasman na Svjetsko prvenstvo. Dalmacija se zaželjela hrvatskih reprezentativaca i to smo vidjeli na dosad svakom susretu. Kao i ovaj put.

Više od 33 tisuće ljudi popunilo je Poljud, navija se i bodri od prve minute, s nadom da će Hrvatska prvi put u povijesti srušiti Francusku. 

Idi na 24sata

Komentari 445

  • billi Galeb 08.06.2022.

    Zasto ne izadu u javnost sa imenima lokala i ulicama u kojim jesu. Neka se zna,kad sam u splitu da izbjegavam te antihrvatsje lokale.

  • budala1969 07.06.2022.

    .U tom kvartu sam odrasao. Ta zgrada di je taj kafic je nekoc bila puna JNA oficira. Ovi sto su tu njihovi isprdci

  • RoyBean 07.06.2022.

    pa koji su to kafići??? dajte imena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare