To je to što me zanima!

Kakav peh za Srbiju: Ozljedila im se čak petorica playmakera

Nakon što su ostali bez Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Branka Lazića i Stefana Markovića, protiv Rusije se ozljedio i Stefan Jović, pa će protiv Slovenije u finalu igrati šesti playmaker - Vasilije Micić
Vidi originalni članak

U tri godine Srbija je igrala finale Svjetskog prvenstva, finale Olimpijskih igara i finale Europskog prvenstva. Dva finala su igrali protiv SAD-a, dvaput izgubili. Sad im je protivnik Slovenija, ali opet će im s druge strane biti jedan Amerikanac - Anthony Randolph. Točnije, Aleksandar Đorđević jedini je čovjek koji je i kao igrač i kao trener igrao finala EP-a, SP-a i Olimpijskih igara. No, sjajna igra Srbije i veliko veselje nakon polufinalne pobjede protiv Rusije, zasjenila je ozljeda prvog playmakera Stefana Jovića. Pred kraj treće četvrtine Jović je krivo doskočio, ozljedio zglob i parket je napustio uz liječničku pomoć. Njegov izostanak bio bi ogroman hendikep za Srbiju.

- Ne znam što je bilo. Moram pogledati snimku, pa ću vidjeti. Čini mi se da sam u obrani doskočio na nečiju nogu i okrenuo zglob. Trenutačno ništa ne osjećam, sve mi je utrnulo, ali igrat ću - rekao je Jović. 

Rezultati magnetske rezonance su obećavajući i Jović je najavljen u sastavu. No, vrlo teško da će s naotečenim zglobom moći trčati za hitrim Dragićem svih 40 minuta. Teško se Dragića može zaustaviti i sa zdravim zglobom, a kamoli s ozljeđenim... Vjerojatno neigranje Jovića ne bi bio toliki problem da Aleksandar Đorđević nije ostao bez, pazite sad, čak pet playmakera - Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Branka Lazića, Stefana Markovića i sad Jovića, pa bi protiv Slovenije trebao zaigrati šesti playmaker - Vasilije Micić. 

No to nije najsretnije riješenje jer se Rusija, dok je Vasilije Micić bio na parketu, vratila s 15 koševa zaostatka, a Šved je pored njega prolazio i zabijao kako je htio. Na kraju je Bogdanović morao spašavati stvar, tako da Vaske, kako zovu Micića, mora puno bolje jer s takvom igrom šanse Srbije bilo bi ozbiljno ugrožene.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • MarkoDJ1234667996456456 17.09.2017.

    Branko Lazic nikada i nigde nije bio playmaker, tako da je i brojka 6 i to nabrajano ime netacno. Bogdanu nije strano da igra na play-u od Partizana, do Fenera i u repki i na ovom prvenstvu. Jovic ce uz blokade sigurno igrati ali pitanje koliko i kako, u svakom slucaju ogroman je hendikep, u ovom trenutku verovatno nenadoknadiv. Videlo se i protiv Rusa, napad je strasno stao i tad su nas i stigli. Jovic je neverovatno inteligentan igrac koji je sazreo i izrastao u pravog vodju sa te pozicije 1, plus je strasan u odbrani.

  • dara1978 16.09.2017.

    Skidam kapu ovim Srbima imaju vrhunskog trenera i van serijskog playmakera ostalo prosjek al i to je dovoljno da uzmu zlato

  • 16.09.2017.

    nisam nostalgičar ne patim za jugom dapače.ali mi je drago što su nam susjedi ispleskali sve redom i došli u fanale.eejj takve male države se potuku sa svima i dodju u finale.da se ne lažemo ljubomoran sam ali onako korektno sportski.navijati ću naravno za janeze jer onaj Dončić je novi Dražen i obožavam gledati tog klinca kako rutinski kao neki prekaljeni veteran igra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare