To je to što me zanima!

Kakav podvig: Hrvatica srušila dva svjetska rekorda u 24 sata!

Počela sam plivati s pet godina zbog bolesti koja se tada pojavila, a plivanje mi je preporučeno kao terapija, rekla je Kardašević koja je u Sisku, zajedno s Vanjom Pelešom, postavila novi rekord
Vidi originalni članak

Mirela Kardašević (33) zbog bolesti je kao mala počela trenirati plivanje, a s 30 godina odlučila se vratiti u bazen te se zaljubila u ronjenje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mirela Kardašević

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kardašević, inače majka dvojice sinova od osam i devet godina, nastavila je nizati rekorde. Još jednom je ispisala povijest oborivši rekord u disciplini bez peraja, prsnom tehnikom. Ronila je 206 metara i popravila vlastiti rekord za šest metara. 

U organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i svog kluba u Sisku, popravila je i rekord u disciplini sa stereo perajama u bazenu, a ronila je čak 231 metar. 

"Drago mi je da sam to ostvarila u Sisku zbog svega što su taj grad i regija prošli", napisala je Mirela na društvenim mrežama. 

Njezin klupski kolega Vanja Peleš (31), koji se ovim sportom bavi osam godina, postavio je novi svjetski rekord u ronjenju bez peraja koji iznosi 220 metara. 

U studenom prošle godine, oboje su postavili nove svjetske rekorde na Državnom prvenstvu ronjenja na dah. Oboje su bili najbolji u najtežoj disciplini - dinamika bez peraja. Mireli je za preronjenih 200 metara u bazenu trebalo 3 minute i 50 sekundi, a Vanji za 215 metara 4 minute i jedna sekunda.

- Znala sam da mogu srušiti rekord. Išla sam u taj zaron kao da je zadnji jer zbog epidemiološke situacije ne znamo kad ćemo ponovno imati natjecanje. Ispunila sam ono što sam htjela. Bilo je teško i dosta stresno, jer do zadnjeg trenutka nismo znali hoće li se natjecanje održati – rekla je tada Mirela u intervjuu za 24sata.

Kardašević inače radi za američku marketinšku tvrtku od kuće, te uz majčinske obveze i ostalo, postiže vrhunske rezultate. Sve je počelo sasvim slučajno. 

- Počela sam plivati s pet godina zbog bolesti koja se tada pojavila,“legg calve perthes”, bolest zdjelice i kuka, zbog čega sam imala i aparat za kuk. Plivanje mi je preporučeno kao terapija, imala sam i tri operacije. No, u jednom sam trenutku prestala, napravila stanku od desetak godina, gdje sam u međuvremenu rodila. Da bih se sa 30 godina odlučila ponovno baviti nekim sportom. Najprije plivanjem u bazenu, to mi je nekako bilo prirodno, dok nisam vidjela ronioce, probala i zaljubila se - rekla je Mirela za Sportske novosti.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kamičko 30.03.2021.

    Vanja Peleš je muško, dakle "s Vanjom Pelešom". U osnovnoj se školi uči kako se dekliniraju imena.

  • 30.03.2021.

    Stvarno prelijepa cura.

  • 30.03.2021.

    Srušila dva svjetska rekorda a nije izbezumila pratitelje i srušila internet kao Lili Bačić ili neka druga koja objavljuje snimke svojih grudi i guzica

Komentiraj...
Vidi sve komentare