To je to što me zanima!

Kako bez Modrića: Ozljeda koja je rasplakala Slavena

Držat ću fige dečkima na Wembleyju, sigurno ću biti tamo, kaže Luka Modrić, koji će 9. rujna imati 24. rođendan. Bilić mora smišljati što bez njega
Vidi originalni članak

Glas Slavena Bilića rekao je sve.
- Ništa, glavu gore, nema nam druge - kazao je izbornik, znao je da to mora reći. Ali drhtanje glasa otkrilo je što zapravo misli.
- Samo da svi budu zdravi, da je Dudu pravi. Tada ne vidim tko nas može dobiti - govorio je izbornik prije utakmice u Minsku, a tamo je dobio potvrdu da je s Eduardom to neka druga momčad. Igrala je Hrvatska odlično, uzela tri boda i apetiti su narasli. Biliću se vratila boja u lice, počelo se opet pričati o Južnoj Africi. I sad je to drhtanje glasa govorilo da se sve urušilo.
- Pričajući s Lukom, obojica smo bili na rubu suza. Ali nema pomoći od plakanja, moramo dalje - utučeno je rekao Bilić te priznao da ga dosad ništa nije tako pogodilo kao Modrićeva ozljeda. Baš je sve krenulo kako je trebalo, napokon je Hrvatska bila kompletna, napokon se vratilo samopouzdanje. I onda - najveći šok, ostao je bez najvažnijega kotačića.
- Čuli smo se nekoliko puta, naravno da je Luki teško. A čim sam u svlačionici vidio ozljedu, znao sam da je gotovo, da neće igrati. Ali igrat ćemo mi za njega, neka ne brine. Omogućit ćemo mu da idućeg ljeta zaigra na Svjetskom prvenstvu - rekao je tužni Vedran Ćorluka. A nesretni Luka, također blizu plača, rekao je koliko mu je teško.
- Užas, srušio mi se cijeli svijet. Gdje baš sad - govorio je Luka nakon što je doznao da će zbog loma kosti desne potkoljenice na Wembleyu na svoj rođendan biti samo navijač.
Slaven Bilić uspio je nekako “preživjeti” bez Eduarda premda bi Hrvatska s njim, kažu neki, bila i prvak Europe. No ostao je izbornik, u igri je za SP, Dudu se vratio u pravi trenutak, nakon dvije godine imao je pred sobom najjaču Hrvatsku. I onda se “ukazao” Lee Bowyer i donio mu najjaču kušnju. Ako bez Luke izbori SP...



KAKO BEZ MODRIĆA: PROBLEMI U OBRANI
Teško je i opisati kolike će probleme Slavenu Biliću uzrokovati Modrićeva obrana. Ne samo u napadu, to bi se još nekako moglo pokriti, ali izbornik nema igrača koji može toliko istrčati u obrani, a istodobno biti glavni graditelj igre.

ZA BJELORUSIJU ULAZI RAKITIĆ
Protiv Bjelorusa ne bi trebalo biti problema jer ionako smo i u Minsku igrali s jednim defenzivcem - Vukojevićem. Sad bi ušao Rakitić.

NIKO U SREDINI UZ VUKOJEVIĆA
Kranjčar bi prešao u sredinu i imao više obrambenih zadataka. No ne zna se koliko Niko može istrčati i biti prava zamjena na toj poziciji.

DVA ZADNJA VEZNA. ALI TKO?
Najdefenzivnija formacija. Ali Jurić je ozlijeđen, Leko i Pokrivač ove sezone malo igraju. Možda Šimunić? To je pak komplicirano.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • pero111 31.08.2009.

    Biliću priča se da ti isključivo inzistiraš da naše kockaste ponovo vodiš u Čatež između ovih dvaju važnih utakmica, ne valja ti to Biliću, i siguran budi da ne govorim samo u svoje ime.

  • ministar obrane 31.08.2009.

    Biliću ako posložiš na pravi način Rakitića, Kranjčara, Pranjića, Manđukića i Dudu-a, možeš nadoknaditi tehniku igre neigranjem Modrića. Dakle, instumenata za dobru svirku ima, ti si muzičar...komponiraj nešto novo- da dobro zvuči.

  • iwać 31.08.2009.

    Sharbinija u teren

Komentiraj...
Vidi sve komentare