To je to što me zanima!

Kako je Premiership ukrao Božić svojim zvijezdama...

Svake godine se dan nakon Božića, na "Boxing day", tradicionalno igra kolo engleske lige. I dan ranije nije lako uživati u božićnom ugođaju...
Vidi originalni članak

Oni imaju milijune, žive kao bogataši i uživaju u svim blagodatima luksuznog života. A sve to imaju zato što - igraju nogomet! Nepravedno? Možda će mnogi reći da je, ali nije cijela ta priča ni baš tako jednolična. Uz činjenicu da svojim nogometnim umijećem puno love i donesu gazdama koji ih plaćaju, činjenica je i da profesionalni nogometaši tijekom karijere propuštaju puno toga zbog nogometa, žrtvuju neke lijepe trenutke kako bi bili spremi za sljedeću utakmicu. Proslava Božića samo je jedan od primjera, ali isključivo kada je riječ o nogometašima na Otoku. Englezi i Škoti na Božić nisu s obiteljima već se pripremaju za 'Boxing day'...
- Moraš biti fokusiran na utakmicu idućega dana, a tako je teško uživati u Božiću. Frustrira gledati sve ostale kako uživaju znajući da moraš biti potpuno discipliniran. Paziš što i koliko jedeš, moraš rano u krevet... - žalio se bivši igrač Portsmoutha Linvoy Primus.
U engleskom i škotskom nogometu uhodana je praksa igranje redovnog kola dan nakon Božića, duga je to tradicija na Otoku.
- Kada igramo u gostima na 'Boxing day', već na Božić poslijepodne moraš se odvojiti od obitelji - kaže Primus, koji je devet godina igrao za Portsmouth. Ovaj Božić je njegov prvi kojeg provodi u mirnom i obiteljskom okruženju nakon 17 godina duge profesionalne karijere. Ljetos je završio karijeru i više ne mora razmišljati o utakmici idućega dana.
- Kada sam bio u Chelseaju, živio sam sat vremena vožnje od trening kampa. Sjećam se jednog Božića kada sam toliko putovao na trening, trenirao, vraćao se kući još sat vremena, a onda u pet sati ponovno morao biti u kampu. Tadašnji trener Glenn Hoddle želio je da tamo prenoćimo uoči utakmice na 'Boxing day' - prisjetio se bivši igrač Chelseaja Gavin Peacock (42).
- Božićni ručak s obitelj bio je posebna vrsta izazova. Svi se 'dave' u purici i drugoj hrani, a ja moram jesti tjesteninu. I ne smijem piti vino - dodao je Peacock.
Vjerojatno se dobar dio nogometaša ne drži baš tako strogo svih pravila, a i ovima koji 'žrtvuju' Božić bude nekako lakše kada vide cifre na računima. Ali dan nakon Božića igraju i ne toliko imućni ragbijaši, organiziraju se konjske utrke... Na taj datum počinju i hokejaška Svjetska prvenstva za igrače do 20 godina, a u Švicarskoj hokejaši igraju Spengler Cup. Irski nogomet svake godine na 'Boxing day' nudi gradski derbi između Glentorana i Linfielda.

PAROVI PREMIERSHIPA NA 'BOXING DAY':
Birmingham - Chelsea
Fulham - Tottenham
West Ham - Portsmouth
Burnley - Bolton
Man City - Stoke
Sunderland - Everton
Wigan - Blackburn
Liverpool - Wolverhampton

Idi na 24sata

Komentari 7

  • real 25.12.2009.

    pa dobro, kad Rusi kupe jos neke klubove slavice pravoslavni Bozic

  • mali marinko 25.12.2009.

    Ja bi njima da radničku plaću, pa bi im dopustija da uživaju u pečenoj tuci,ako je budu mogli kupit.

  • ljubuski 25.12.2009.

    Od kad znam za sebe učim, završim fakultet i sad 5 godina neuspješno tražim posao i kakve mi koristi što se mogu prejesti za Božić, a njima su kao ukrali Božić nemojte biti smješni njihova tjedna plaća je onolika koliko mi obični smrtnici ne zaradimo za 10-15 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare