To je to što me zanima!

Kakva borba! Norvežani skoro ispali s prvenstva, teškom mukom su pobijedili Portugal

Za Norvešku je ovaj susret bio biti ili ne biti jer bi se s porazom oprostila od četvrtfinala. Uspjeli su se na kraju spasiti, ali Portugalci su pokazali da se mogu sa svima nositi...
Vidi originalni članak

Kakav spektakl, kakva ljepotica od utakmice! Norveška i Portugal su nam u prvom kolu drugog kruga priredili najbolji susret ovog SP-a, a sve je rezultiralo velikom pobjedom Norvežana (29-28) koji su ostali u igri za polufinale. 

Već od prve minute gledali smo sjajan susret. Obrane nisu imale bitnu ulogu jer su obje reprezentacije igrale nevjerojatno brzo. Munjevite konte i polukontre, minimalan broj dodavanja u napadu, stil koji Norveška godinama gaji, a sada su ga preuzeli i Portugalci koji su u posljednje dvije godine postali reprezentacija koja može bilo koga pobijediti. 

Na predah se otišlo s 16-14 za Norvešku, a Sander Sagosen i ekipa su vodili kroz veći dio drugog dijela. A onda su se uvukli u probleme. Imali su u jednom trenutku i plus četiri, ali onda se pojavio nevjerojatni golman Portugala Humberto Gomes (43). U potpunosti je zaključao svoj gol i skupio čak pet obrana u jednom napadu, od toga čak tri Sagosenu. Na krilima njegovih sjajnih obrana Portugalci su se vratili te čak i poveli.

Međutim, brzopleti napadi i igrač manje su ih koštali pa su Norvežani minutu i pol otišli na dva razlike. Portugal je smanjio na minus jedan, imao i napad za remi kojim bi otežali Norveškoj prolazak u četvrtfinale, ali ostalo je 29-28.

Sander Sagosen je kod pobjednika zabio šest golova, a Reinkind i Jondal pet. Za Portugalce su po pet zabili Portela i Soares, a četiri Magalhes i Gomes.

Za Norvešku je ovaj susret bio biti ili ne biti jer bi se s porazom oprostila od četvrtfinala. Uspjeli su se na kraju spasiti, ali Portugalci nemaju za čime žaliti jer su pokazali da mogu s ovakvom igrom protiv bilo koga. Čak i protiv Francuza.

Do velikog boda protiv Švedske stigla je Bjelorusija (26-26). Šveđani su u drugi krug prenijeli četiri boda, ali danas su jako visjeli. Bjelorusi su imali i po osam golova prednosti, ali u završnici susreta se Švedska spasila i uzela bod. Wanne je zabio sedam, a Jonsson šest. Kod Bjelorusije su Vaiulapau i Jurjinok zabili šest.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mario Magdić 21.01.2021.

    neznam cemu CEMU toliko favoriziranje norvezana u prijenosu ?????????????????????????????????????----- totalno neprofesijonalno

  • darkoxyc 20.01.2021.

    Bit če iznenadjenja

  • a disi ti 20.01.2021.

    Pokraden Portugal uzas sudenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare