To je to što me zanima!

Kakva kombinacija na desnoj strani: Ristovski i Špikić baš kao Etto i Buljat u najboljim danima

I Ristovski i Špikić su protiv Hajduka upisali po jednu asistenciju, djelovali nezaustavljivo pored Čoline i drugih igrača Hajduka. A Špikić je čak i zabio, samo mu je gol poništen zbog zaleđa...
Vidi originalni članak

Dinamo se na furiozan način još jednom obračunao s Hajdukom. Splićani su u Superkupu zahvaljući Lovri Kaliniću uspjeli sačuvati mrežu do penala, ali ovoga puta ni vratar Hajduka nije mogao zaustaviti nalete dinamovaca. Dapače, primio je četiri gola, a bio među - najboljim hajdukovcima!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Čačić i dalje puno kombinira, rotira i odmara igrače, ali u igri Dinama vide se veliki pomaci. I nekoliko sjajnih stvari. Martin Baturina briljirao je u derbiju, odradio fenomelanu utakmicu dostojnu svojih prvih ovacija na maksimirskom stadionu, a fantastične predstave pružili su Dario Špikić i Stefan Ristovski.

Taj dvojac već dulje vrijeme briljira na desnoj strani, a ne sjećamo se kada je Dinamo s tih pozicija toliko napadao, toliko dominirao, pa i toliko prijetio. Uostalom, i Špikić i Ristovski su protiv Hajduka upisali po jednu asistenciju, Špikić je jednom i zabio, ali taj mu je gol poništen zbog minimalnog zaleđa. Ma taj je dvojac "letio" desnom stranom, Čolina i društvo za njih nisu imali rješenja.

I da, Ristovski i Špikić podsjetili su nas na jedan od najboljih tandema koji se u ovom stoljeću našao na desnoj strani Dinama, na Ettoa i Marijana Buljata koji su tom stranom ordinirali 2005. i 2006. godine. E, oni su baš dominirali, redovito po svom koridoru probijali suparnike, baš kao što su to ove subote radili Ristovski i Špikić. 

Dario Špikić posebna je priča današnjeg Dinama. Još prošloga ljeta stigao je u Dinamo, a onda ga mjesecima nije "bilo na mapi". Niti kod Damira Krznara niti kod Željka Kopića. Dario Špikić je bio na marginama, često ostajao i izvan zapisnika, a mizernu priliku dobivao bi tek kao desni bek u sustavu 3-5-2. A onda je Maksimir stigao Ante Čačić, promijenio neke odnose u momčadi, nedodirljivi sada znaju ostati na klupi, a Špikić je dobio i iskoristio svoju priliku.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • VauVauVauVau 16.08.2022.

    Vec sam komentirao protiv Ludogoretza da se sve odvija po desnoj strani.... imamo Orsica na ljievoj koji je vecinu vremena na svome mjestu kopao nos jer lopta nije dolazila do njega. Samo treba cesce prebacivati loptu sa krila na krilo i proci ce Norvezane ko plitak potok. Sretno!

  • fernandes11 16.08.2022.

    Špikić ima isti stil kao Pjaca u najboljim danima, isti prvi korak, dribling...

  • riba ribi 16.08.2022.

    Ajmo norvežini gazite gamad🙏

Komentiraj...
Vidi sve komentare