To je to što me zanima!

Kakva ljubav! De Rossi u klubu čijim venama kola krv Talijana

Iz vrućeg Rima u još uzavreliji Buenos Aires... Danielea De Rossija u Boci je dočekala plima ljubavi navijača najtalijanskijeg kluba u Argentini i uopće jednog od najvećih na svijetu
Vidi originalni članak

Argentina je emocija i strast, tango i nogomet, River i - Boca. Jug lako uzavre, a oko malo toga i proključa tako jako kao kad ga ponese nogometni sentiment.

Boca Juniors je mitski argentinski klub. Klub za koji je igrao Maradona, klub koji nije "samo" među dva najveća u Argentini nego i među najvećima na planeti.

A Boca je i talijanska priča. Prije 114 godina osnovali su ju Talijani, radnici koji su za boljim životom krenuli preko Atlantika. Iz Ligurije do Argentine. Konkretno, iz Genove do Buenos Airesa.

Navijači koji na glasovitoj La Bomboneri stvaraju čudesni nogometni ambijent zovu se Los Xeneizes ili, doslovno - Đenovljani.

Boca Juniors uronjeni su u Italiju od svojeg osnutka pa nije ni čudo da su, prije nego što je za njihov klub odigrao i jednu sekundu, 'na slijepo' srce poklonili svojem talijanskom pojačanja, Danieleu De Rossiju.

Rođenog se Rimljanina odrekla Uprava njegove Rome, a na poziv iz Argentine skočio je odmah.

- Ako voliš nogomet onda sanjaš i o tome da se barem jednom u Bocinom dresu popneš onim glasovitim stepenicama na travnjak Bombonere - pričao je De Rossi još dok se pakirao u Rimu.

Los Xeneizes su ludi za 36-godišnjim Talijanom koji je na godinu dana potpisao za Bocu pa su u suradnji s klubom složili video dobrodošlice koji priča o tome koliko su isprepleteni Boca i Italija, koliko ljubavi već daju svom Rimljaninu. Za naježiti se.

- Bocino srce ima talijanski puls. Zbog radnika koji su ju osnovali, zbog strasti koju nose za klub, zbog prošlosti i sadašnjosti, zbog Argentine i Italije, zbog plave i žute boje koja nam teče venama. Ljubav se ne može riječima opisati pa ćemo ti samo reći: Dobrodošao, Daniele.

Cijeli život u rodnom gradu i samo jednom klubu, ali ako je De Rossi negdje mogao naći jednaku emociju i motiv za barem još jednu sezonu u smiraju karijere, onda je to u Boci i ljubavi težačkog dijela Buenos Airesa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mali T 02.08.2019.

    Lijepa priča👍

  • nikopolidis_71 01.08.2019.

    Ovakvi transferi pokazuju da jos uvijek ima igraca koji nogomet igraju zbog nogometa, a ne zbog para. Naravno, masno zaradjuju, ali kad se pogledaju Roma i Boca pored npr. Barce i Guangzhua onda se razlika u financijama jasno vidi. Zato, sretno gladijatore i uzivaj u svakoj preostaloj sekundi jedinstvene karijere

  • Tonino1986 01.08.2019.

    Romantika...kao i cijelu karijeru ovim potezom je pokazao da je nogometni romanticar ,a mogao je otici godinu dana u Kinu i uzeti 5-6 000 000 s pol snage

Komentiraj...
Vidi sve komentare