To je to što me zanima!

Kalinić 'kralj Šubićevca', Hajduk odnio sva tri boda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hajduk je pobijedio Šibenik 2-1 u gostima i ostao na samo bod zaostatka za vodećim Dinamom. Nikola Kalinić je jedan gol zabio, drugi namjestio
Vidi originalni članak

Dugo dalmatinski derbi nisu pratile ovakve tenzije. Sa svih su strana stizale 'prijetnje', i jedni i drugi su obećavali pobjedu, navijači se se 'brusili'. Kako i ne bi, rijetko kada je ogled Hajduka i Šibenika bio dvoboj druge i treće momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Prepun stadion na Šubićevcu bio je pravi dekor za jedan derbi, a nije izostao ni onaj uobičajeni folklor hrvatskih derbija - neredi na tribinama, baklje, policijske intervencije...
A dolje na travnjaku jedna je zvijezda sijala snažnije od ostalih. Nikola Kalinić je već u 5. minuti briljantno reagirao i vrhom kopačke u mrežu skrenuo loptu ubačenu rukom iz auta!
- Kalinić je još jednom pokazao da je najbolji igrač hrvatske lige - komentirao je nakon utakmice Hajdukov trener Ante Miše. Ali nije to rekao samo zbog prvog gola, već i zbog onoga što je učinio kod drugoga. Primio je loptu na lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i dodao za Dragu Gabrića, kojemu nije bilo teško poslati je u mrežu.
- Takve dvije greške ne bi napravila djeca iz vrtića. Cijelu polusezonu nismo primili ovako naivne golove, a sada primimo dva - rekao je trener Šibenika Ivica Kalinić, kojega je posebno razljutila reakcija Patricea Kwedija kod drugog gola.
- Muka mi je, ovo je nevjerojatno... - procijedio je Kalinić kada je vidio Gabrićev gol na televizijskoj snimci.
Hajduk je na dva gola prednosti otišao u 53. minuti, a Šibenik se u utakmicu dvadeset minuta prije kraja. Damir Milanović je u mrežu ugurao odbijanac nakon Govićeva slobodnog udarca. Pet minuta kasnije šansu utakmice imao je Ermin Zec, no njegov je udarac prohujao pokraj stative...
- Čestitam svojim momcima, ipak smo igrali protiv jedne od tri najbolje momčadi u Hrvatskoj. Imao je Šibenik svoje šanse, mi svoje i nitko sretniji od mene što smo nastavili ovaj niz - mišljenje je Ante Miše, koji je dodao:
- Mogli smo poluvrijeme završiti s dva ili tri gola razlike, ali u nastavku je Šibenik odigrao odlično i na kraju mislim da je ovih 2-1 najrealnije.
Miše je rekao i kako je Šibenik Ivice Kalinića pravo osvježenje za hrvatski nogomet. No Kalinić nije bio nimalo zadovoljan igrom svoje momčadi, pogotovo u prvom dijelu.
- Da je ovo bila rukometna utakmica, napravio bih četiri, pet izmjena u prvom poluvremenu - rekao je kasnije.
Nije bila rukometna, već nogometna, i to jako dobra nogometna. Tri gola, puno šansi na obje strane, visok ritam, prepune tribine... E to je derbi!

PRVA HNL, 18. KOLO
ŠIBENIK - HAJDUK 1-2 (Milanović 70 / Kalinić 5, Gabrić 53)

HNL, TABLICA JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA
1. Dinamo 39, 2. Hajduk 38, 3. Šibenik 28, 4. Slaven Belupo 28, 5. Rijeka 25, 6. Varteks 24, 7. Zagreb 24, 8. Osijek 22, 9. Cibalia 21, 10. Croatia Sesvete 19, 11. Inter 18, 12. Zadar 13.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 08.12.2008.

    terry15 jel ti 15 znaci IQ?

  • 08.12.2008.

    Terry15, jel taj 15 znaci kvocijent inteligencije?

  • T0rca1950 08.12.2008.

    A da je dynamu 6 pobjeda u nizu naslov bi bija: " Nuklearni dynamo gazi sve " a ovako jos samo 3 boda... A sta mos drugo ocekivat od zg novinara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare