To je to što me zanima!

Kanađani su plakali, a Rusi pak veselo plesali na ledu

Junak velikog finala hokejaškog Svjetskog prvenstva je golman Ilija Brizgalov. Sjajni je ruski golman u finalu obranio čak 37 udaraca Kanade
Vidi originalni članak

Nakon poraza od Rusije u finalu Svjetskoga hokejaškog prvenstva Kanađani Dany Heatley i Jason Spezza nisu mogli sakriti suze. Ovaj sjajni napadački dvojac Ottawa Senatorsa izgubio je treći veliki finale od 2007. godine. Prvo su s Ottawom izgubili Stanely Cup od Anaheima, a zatim su za njih dva puta u finalima SP-a bili kobni Rusi.
- Nadam se kako ćemo ja i Jason na OI-ju u Vancouveru napokon biti na pobjedničkoj strani - rekao je razočarani Dany Heatley. Kanada je u Bernu bila puno bolja od Rusije, ali su dvije velike pogreške Braydona Coburna odlučile ovaj dvoboj. Kanađani su poveli golom Spezze, ali je ubrzo Coburn zaradio isključenje pa je Saprikin zabio za izjednačenje. Gol odluke za rusku pobjedu 2-1 zabio je u drugoj trećini Aleksandar Radulov. U zadnjoj trećini Kanađani su čitavo vrijeme pritiskali Ruse, ali je golman  Ilija Brizgalov branio nemoguće.
Brizgalov je na kraju skupio čak 37 obrana te su ga proglasili najboljim igračem finala. U glavnom švicarskom gradu Bernu su se u povijesti igrala tri finala SP-a i sva tri puta slavili su Rusi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare