To je to što me zanima!

Kanadski hokejaši u lovu na 25. svjetsko zlato

Rusi i Kanađani imaju najbolje momčadi na Svjetskom prvenstvu, Šveđani su pogođeni otkazima, Slovaci u nikad lošijem sastavu
Vidi originalni članak

Utakmicom između Češke i Danske u petak u Kanadi počinje Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, prvo koje se ikad održava u toj zemlji, premda su domaćini najuspješnija reprezentacija u povijesti SP-a s 24 naslova prvaka.
Kanađani su branitelji naslova te su i ovog puta glavni favoriti za zlato, a pozivu su se odazvale NHL zvijezde poput Danyja Heatleya, Jasona Spezze, Ricka Nasha, Martina St. Louisa i Shanea Doana.
Od ostalih kandidata za odličja svakako treba izdvojiti i Ruse, predvođene sjajnim napadačima Ovečkinom, Kovaljčukovim i veteranom Fedorovom. Osim glavnih favorita Kanađana i Rusa, Finci također ne izgledaju loše, pogotovo u napadačkoj liniji. Predvodit će ih legendarni veteran Teemu Selanne, uz još nekolicinu NHL imena. Šveđani su prilično oslabljeni, nakon serije otkaza ostali su sa samo osam NHL igrača.
Uvijek jaki Slovaci su najviše pogođeni otkazima. Štoviše, vjerojatno nikad nisu bili u slabijem sastavu jer su im gotovo sve glavne zvijezde otkazale. Amerikanci su ponovno došli u šarolikom sastavu s tek okupljenom momčadi bez zvijezda, ali njih SP ionako nikad nije pretjerano zanimao.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare