To je to što me zanima!

Kaos u Abuji: Gol u gostima na SP poslao Ganu, a nigerijski su huligani upali na teren i divljali

Dok u europskim natjecanjima pravilo gola u gostima više ne vrijedi, tako nije u afričkom dijelu doigravanja za odlazak na SP u Katar. A uvjetovalo je to prolaz Gane protiv Nigerije i rezultiralo neredima na stadionu u Abuji
Vidi originalni članak

Prva utakmica u Gani bez golova, dok je na drugoj bilo 1-1, a onda su uslijedili produžetci. Ili ipak nisu? Ne, nisu, jer FIFA još nije poništila pravilo gola u gostima, a možda je to kod nas pomalo prošlo i 'ispod radara' jer su se europske dodatne kvalifikacije igrale na jedan susret.

Ali tako nije bilo u Africi gdje su Gana i Nigerija u prvom susretu odigrali 0-0, da bi kasnije u Abuji bilo 1-1, a to je bilo dovoljno da Gana prođe na Svjetsko prvenstvo u Katar i izazove nerede na stadionu u Nigeriji. Bijesni domaći huligani su nakon posljednjeg sučevog zvižduka utrčali u teren i rušili sve što im se našlo pred njima.

Nastradale su klupe i reklamni panoi, a reprezentativci su panično bježali u svlačionice. Sve je morala smirivati i policija koja je huligane koji su upali na teren tjerala suzavcem. S tribina je utakmicu pratilo oko 60.000 navijača među kojima su bili i oni iz Gane, a navodno su neki od njih bili napadnuti, ali bez posljedica.

Bilo kako bilo, nakon 16 godina, ove godine na Svjetskom prvenstvu nećemo gledati Nigeriju s kojom je Hrvatska igrala u skupini prije četiri godine u Rusiji i slavila 2-0 autogolom Eteba i golom Luke Modrića iz penala.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • IskrenDoBola 30.03.2022.

    Sad su huligani a za dva dana će opet biti navijači

  • Vlad 30.03.2022.

    Ne opravdavam navijače ali ih mogu razumjeti Nigerija je za Afrički kao Italija za Europski nogomet. Slično su prošli ove godine. Kad se sjetim Italije na Europskom prvenstvu gdje je naprosto gazila protivnike... Protiv Nigerije smo imali sreće kod pobjede.

  • ghdbt7 30.03.2022.

    Šteta, falit će Nigerija na SP-u.  

Komentiraj...
Vidi sve komentare