To je to što me zanima!

Kaos uoči SP-a; prosvjednici poručili: Ne dolazite u Brazil!

Uoči Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu su najveći neredi. Na ulice je izašlo više od 200.000 ljudi, mahom studenata, i prosvjedovalo protiv troškova organizacije
Vidi originalni članak

Ne treba nam Svjetsko prvenstvo u nogometu, treba nam novac za škole i bolnice, piše na plakatima demonstranata u Brazilu.

Više od 200.000 ljudi, mahom studenata, izašlo je na ulice najvećih brazilskih gradova prosvjedovati zbog rasta cijena javnog prijevoza i troškova organizacije SP-a. Najveći prosvjedi bili su u Rio de Janieru i Sao Paulu, gdje su se prosvjednici i policija obračunavali kamenjem, gumenim mecima i suzavcem. 

Snimku brutalnog policijskog premlaćivanja studentice na Youtubeu je prvi dan pogledalo više od milijun ljudi.

U glavnom gradu, Braziliji, prosvjednici su ušli u zgradu Kongresa i popeli se na krov.

- Važno je ustanoviti rutu za demonstracije kako bismo postavili blokade na cesti i spriječili probleme - rekao je Fernando Grella, glasnogovornik policije.

Okršaji prosvjednika i policije trajali su više od tri sata, a studenti su sve snimali mobitelima i videokamerama.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nosper 19.06.2013.

    eto,to se desi kad pred "svinje baciš bisere".

  • MajstorKeramičar 19.06.2013.

    nogomet je sranje isto kao i svaki kvazi porfi sport, Čemu toliko zaduživanje za zdanja od kojih nekolicina imaju financijsku korist ( klubovi jer im je država napravila stadione a oni će naplaćivati karte) neshvatljivo mi je se ne ulaže u primarnije stvari, nakraju neke kriminalno političke elite bogate se na račun građana i države, čineči nas ovisnima o osobnim tehnologijama,bespotrebnim proizvodima kao i o pro sportu isl samo da ne razmišljamo o stvarima što su uni trebali napraviti za nas

  • RUŽA CRVENA 19.06.2013.

    Ljudi moji! Moj kome ovo je "Jadno stanovništvo u Brazilu"! Vlast ih ne j... ni 1 %!

Komentiraj...
Vidi sve komentare