To je to što me zanima!

Karabatić: Hrvati su igrali sporo i mekano u napadu

Najbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić je uvjeren da su hrvatski reprezentativci i psihički i fizički daleko ispod svjetskih i europskih prvaka
Vidi originalni članak

Još uvijek nisam svjestan koliko smo veliku stvar učinili. Tek kada se sve slegne shvatit ću da smo ispisali povijest, rekao je Nikola Karabatić nakon što su francuski rukometaši osvajanjem EP-a došli do nevjerojatnog hat-tricka. U razmaku od dvije godine osvojili su OI, SP i EP, a u dva su navrata u finalima pobijedili Hrvatsku.
- Hrvati su imali puno sreće u prvom poluvremenu, ušle su im neke lopte koje inače ne ulaze i napravili su nam razliku. No vjerovali smo u sebe i znali smo da nam ne mogu napraviti veliku razliku. U nekoliko smo navrata zaredali s tri, četiri gola, ali uvijek su nas stizali. Znali smo da Hrvati namjerno usporavaju napade, no na kraju više nisu imali snage i tu je bila naša prednost - opisao je pobjedu u bečkom finalu najbolji rukometaš Francuske. Nakon što su dostigli prednost od tri gola na kraju prvog poluvremena, Francuzi su u drugi dio krenuli silovito, a stečenu prednost čuvali su do kraja.
- Prednost od četiri gola je velika stvar protiv momčadi kao što je Hrvatska. Igraju jako sporo i mekano u napadu, a treba im doista puno vremena da namjeste situaciju za gol. Znali smo da smo europski prvaci tri minute prije kraja. Imali smo četiri razlike, a oni to u tako malo vremena ne mogu stići - priča Karabatić. Njegova reprezentacija fizički je najmoćnija na svijetu, a toga je svjestan i Nikola.
- Nakon što smo pobijedili Island u polufinalu, znao sam da ne možemo izgubiti u finalu. Osjetili smo se moćno, a fizički smo opet bili superiorni. Svako veliko natjecanje je iscrpljujuće i uvijek imamo nekoliko zahtjevnih utakmica. U Pekingu smo imali problema s Rusijom i Hrvatskom, na SP-u s Danskom, uvijek se nađe bar jedna teška utakmica. Ovdje smo počeli loše, no u reprezentaciji imamo puno iskusnih igrača koji su mentalno izrazito jaki. To je naša velika prednost u odnosu na ostale - zaključio je Karabatić. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • marban 04.02.2010.

    ajde šuti tko te što pita, uvatija si se biti pametan, pusti nas na miru

  • hawktheman 04.02.2010.

    znate sta mi je reko frend nakon finala : \"Karabatic jede malu djecu\" i ja se samo nasmijem zato sto znam da je trenutno stanje takvo,nismo ni mogli bolje jer je francuska na vrhuncu snage upravo ,ali za koju godinu kladim se da cemo pricat \"Duvnjak jede malu djecu\" ....

  • black_girl 03.02.2010.

    bili su bolji,ali nije sramota izgubiti od prvaka kao što su francuzi,i oni kažu sami da smo im mi največi pa i ijedini pravi protivnici to je kompliment...a što se tiče nikole ne kužim zašto ga napadate dečko odmalena živi u francuskoj,tamo zarađuje,on je teoretski francuz,normlano da će igrati za francusku,bilo bi licemreno kad bi igrao za hrv.ili srbiju(iiako bi to bilo super za nas;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare