To je to što me zanima!

Karamarko o kukastom križu: To je sramni incident huligana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Želim vjerovati da je riječ o glupom huliganskom ispadu. Ne želim vjerovati da bi ovo mogla biti duboko smišljena podvala usmjerena na kompromitiranje Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvatska je na praznom Poljudu odigrala 1-1 te tako ostala vodeća u skupini ispred Italije u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine. Međutim, utakmicu, rezultat, ali i praktički sve oko same utakmice zasjenio je kukasti križ na travnjaku poljudske ljepotice, o kojem bruji 'pola svijeta'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko , prvo je na Facebook profilu objavio čestitku našoj reprezentaciji, bez spominjanja kukastog križa, kojeg kao da i nije primijetio, da bi kasnije ipak reagirao o 'sramnom huliganskom incidentu'.

- [ČESTITKA] Premda sam utakmicu Hrvatske i Italije gledao tisućama kilometara daleko od Hrvatske, atmosfera je bila kao da sam kod kuće. Stvorili su je mladi kanadski Hrvati s kojima sam se danas popodne družio u Torontu. Još da smo uzeli sva tri boda... Nema veze, važno je da smo korak bliže Europskom prvenstvu u Francuskoj. Čestitam našim Vatrenima! - napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.

- [REAKCIJA] Prijenos utakmice pratili smo u Kanadi na engleskom jeziku. Za sramni incident s kukastim križem, zbog vremenske razlike, doznali smo tijekom noći. Želim vjerovati da je riječ o glupom huliganskom ispadu i da će krivac za to brzo biti pronađen i primjereno kažnjen. Ne želim vjerovati da bi ovo mogla biti duboko smišljena podvala usmjerena na kompromitiranje Hrvatske - dodao je Karamarko na svoj profil.

HDZ: N ajoštrije osuđujemo sramotni incident

Priopćenjem se oglasio i HDZ.

- HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu. Tim činom nanesena je nemjerljiva šteta, ne samo hrvatskom nogometu i sportu, nego i interesima hrvatskih građana i ugledu Republike Hrvatske. Zahtijevamo brzu i temeljitu reakciju nadležnih državnih tijela, poglavito Ministarstva unutarnjih poslova i primjereno kažnjavanje krivaca - stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 368

  • duxcroatum 16.06.2015.

    U potpunosti se slažem sa gospodinom Karamarkom ali valja osuditi i sve simbole totalitarnih i zločinačkih sistema od svastika,partizanskih kapa...

  • MickyyMaus 15.06.2015.

    Gospodine Karamarko totalno ste u pravu.

  • fgcrni 15.06.2015.

    Moje je mišljenje da je to napravila mladež HDZa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare