To je to što me zanima!

Kardinalno pogriješio i uz VAR, potjerali su ga na šest mjeseci!

Uvođenjem VAR-a mnogi su pomislili da više neće biti pogrešaka u nogometu, ali gadno su se prevarili. Primjer toga nam dolazi iz Maroka gdje je sudac uz pomoć VAR-a napravio par ogromnih propusta...
Vidi originalni članak

Uvedite VAR, bit će manje grešaka, rekli su. Bit će lakše sucima i manje problema na terenu, također su rekli. E pa bome su se prevarili. Nije ni VAR svemoćan, jer ipak na kraju svega sudac je taj koji donosi konačnu odluku. 

Bez VAR-a je bilo problema, a oni su se bome nastavili i s njim. U finalu afričke Lige prvaka između Wydada Casablance i Esperance de Tunisa sudac i VAR su doživjeli pravi kaos. Egipćanin Gehad Grisha totalno se pogubio u utakmici u kojoj je unatoč VAR-u napravio katastrofalne pogreške. 

Prvo je poništio Wydadu gol zbog navodnog diranja ruke, a onda je i propustio svirati čisti penal za njih. Za obje situacije je koristio pomoć u liku video tehnologije, no u obje situacije je užasno reagirao,

Ali ni to nije sve. U samo pet minuta dao je dva žuta kartona kapetanu marokanskog kluba i ostavio ih na terenu s 10 igrača. Oni su žestoko prosvjedovali, ali Egipćanin je bio siguran u svoje odluke. A zapravo je doživio pravi debakl. 

Marokanski nogometni savez žalio se afričkom savezu i oni su furiozno reagirali. Suspendirali su Grishu na šest mjeseci zbog jako lošeg suđenja čime je žestoko oštetio domaćine.

Utakmica je na kraju završila 1-1, a uzvrat je 31. svibnja u Tunisu.

Na svu sreću za njih, Egipćanin neće suditi tu utakmicu, ali mala im je to utjeha obzirom na to kako ih je oštetio u prvoj utakmici. Kako god bilo, i ova utakmica pokazala nam je da će poggreške uvijek biti prisutne u nogometu. Mnogi su očekivali čudo od VAR-a, ali na pored svega, ljudi su ti koji na kraju donose konačnu odluku. A Gehad Griesha donio je par užasnih odluka koje su ga odvele na prisilni godišnji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • misko2k 30.05.2019.

    VAR je super za nogomet , tako da više ne možeš se pošteno ni naživcirati ni sudcu je...bati sve po spisku i o tom diskutirati narednik nekoliko dana? , još bolja stvar u nogometu u zadnje vrijeme je dovodit strane igrače u domaće "tradicionalne" klubove , gdje moraš učiti sedmicu dana da mu znaš ime pravilno izgovoriti jer ako izgovoriš pogrešno odmah ispada da si rasista! Gdje je nestao onaj pravi nogomet koji se s guštom gledao .... ?

  • ivkab 30.05.2019.

    VAR je nešto najbolje što se dogodilo u nogometu. U europskoj LP konačno nije napravljena niti jedna greška, a prošlih godina suci su igrali ključnu ulogu.. To što je sudac debil, to je druga priča...

Komentiraj...
Vidi sve komentare