To je to što me zanima!

Karlović u društvu Bjorna Borga i Ivana Lendla

U finalu If Stockholm Opena vrijednog 680.000 eura Karlo je pobijedio domaćeg tenisača Thomasa Johanssona 6-3, 3-6, 6-1
Vidi originalni članak

Thomas odlično reternira. Igra nešto slabije forhendom. Morat ću dosta miješati servis ako želim pobijediti, otkrio je Ivo Karlović formulu “napada” na Thomasa Johanssona uoči 34. finala ATP turnira u Stockholmu (680.250 eura).
I uspio je. Karlović je dobro miješao servis, “izmiješao” je ukupno - 27 asova. Nakon 83 minute pobijedio je 6-3, 3-6, 6-1 Šveđanina i osvojio treći turnir karijere. Sva tri osvojio je na različitim podlogama. Houston na zemljanoj, Nottingham na travnatoj i sada Stockholm na cementnoj podlozi. Samo je najbolji tenisač svijeta Roger Federer to uspio napraviti ove sezone.
- Svaki turnir koji osvojiš je poseban na neki način. Međutim, onaj u Houstonu je ipak nešto posebno jer je bio prvi u karijeri - rekao je Ivo nakon što mu je Björn Borg predao trofej namijenjen pobjedniku.
Uz 96.000 eura, Ivo je svojom 101. pobjedom u singlu na ATP Touru zaradio i novih 225 bodova na ulaznoj ATP ljestvici, što će ga još više približiti “klubu Top 20”. Na listi pobjednika turnira su, uz legendarnog Šveđanina Björna Borga, još i John McEnroe, Mats Wilander, Ivan Lendl, Boris Becker, Michael Stich, a i naš Goran Ivanišević također je na listi - on je Stockholm osvojio 1993. godine. Međutim, od jučer više nije jedini hrvatski tenisač u uglednom društvu.

ZOVKO IZGUBIO U FINALU MOSKVE
Karlović nije bio jedini tenisač u ATP finalu ovaj tjedan. Lovro Zovko stigao je do finala parova u Moskvi. Igrao je u paru s Čehom Tomašom Cibulecom i u finalu izgubio od ruske kombinacije Marat Safin - Dmitrij Tursunov 6-4, 6-2. Zovku je plasman u finale milijun dolara vrijednog turnira u Moskvi najveći uspjeh u karijeri. Dosad je dvaput bio u ATP finalima, oba puta u paru sa Ivanom Ljubičićem i oba puta u Umagu (2000, 2001), gdje nije uspio doći do naslova. Zovko i Cibulec za ovaj su uspjeh nagrađeni novčanom nagradom od 163.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • cvijo 14.10.2007.

    Bravo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare