To je to što me zanima!

Katar će navijače na Svjetskom prvenstvu ugostiti u - šatorima

Katar se sprema na izgradnju "navijačkih sela" koje će u beduinskim šatorima moći ugostiti do 2 tisuće navijača. Planovi predviđaju pet takvih šatorskih naselja sa 650 šatora
Vidi originalni članak

Katar, zemlja koja će 2022. godine kao najmanja država ikad organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo, u utorak je iznio planove na koji način planiraju ugostiti navijače iz cijelog svijeta, a koji će moći spavati i u beduinskim šatorima

Katar se sprema na izgradnju "navijačkih sela" koje će u beduinskim šatorima moći ugostiti do 2 tisuće navijača. Planovi predviđaju pet takvih šatorskih naselja sa 650 šatora, a jedno od njih se već gradi na jugu zemlje, na sat vožnje od grada Al-Wakrah, u kojem će se odigrati barem šest utakmica.

- Želimo našim gostima koji dolaze u našu zemlju zbog nogometa pružiti priliku da dožive Katar na jedinstveni i tradicionalni način - kazao je jedan od šefova Organizacijskog odbora prvenstva Abdulaziz Ali Al-Mawlawi.

Katar namjerava povećati i hotelske kapacitete kako bi ugostio očekivanih milijun navijača, a već se zna da će se koristiti i veliki brodovi kao usidreni ploveći hoteli u kojima će smještaj naći oko 12.000 osoba.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NIKE 28.09.2016.

    Od svih zemalja svijeta , oni dadu državi u kojoj si pečeš jaja na haubi od auta . Debilana prve klase , koliko god da novaca imao Qatar , koliko god oni ulagali u klime i komfor nema tog hlada od +50° . Samo će nepotrebno opteretiti igrače sa turnirom u 12 mjesecu . Nije uvijek sve u profitu , jbmu.

  • Bueno 28.09.2016.

    Gledam ovu sliku i sve me strah ljudi koji će tamo ić, vidite li vi kako su tamo zgrade spigane? Samo što ne padnu majko moja... Tako je moja baka jednom u Katru išla ispod zgrade ne skejtu i pala joj je cijela zgrada na glavu, još i dan danas ima ožiljak ko Heri Potah.

Komentiraj...
Vidi sve komentare