To je to što me zanima!

Izvukli 'skupinu smrti' na OI: 'Kauboji' na Dance i Francuze

U petak je u Rio de Janeiru ždrijebom odlučeno kako će izgledati dvije olimpijske skupine rukometaša. Hrvatska je dobila izrazito tešku skupinu s Danskom, Francuskom, Tunisom, Katarom i Argentinom
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i Ateni 2004. godine., te broncu u Londonu 2012. 'Kauboji' će u Riju 2016. godine probati doći do svoje četvrte olimpijske medalje, no neće imati nimalo lagan zadatak.

U petak je u Rio de Janeiru ždrijebom odlučeno kako će izgledati dvije olimpijske skupine rukometaša. Hrvatska je dobila izrazito tešku skupinu s Danskom, Francuskom, Tunisom, Katarom Argentinom, no dobra vijest je što po četiri momčadi iz svake skupine prolaze dalje.

Pa ipak, niti jedna reprezentacija u skupini nije lagan protivnik. Katar je to dokazao kao domaćin svjetskog prvenstva i osvojenom srebrnom svjetskom medaljom dok o ostalim reprezentacijama ne treba previše govoriti... Hrvatska će se morati pošteno namučiti za prolazak u daljnu, eliminacijsku fazu, no ne sumnjamo kako će izabranici Željka Babića uspjeti u tom naumu.

- Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju i imaju odličan tim, sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt, kao uostalom sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim da će Igre biti jako dobre, jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo te, što je najvažnije, da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati - rekao je kapetan 'kauboja' Marko Kopljar.

U skupini B igrat će Egipat, Njemačka, Slovenija, Švedska, Poljska i domaćin Brazil. Rukomet na OI-u počinje 5., a završava 21. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ZombiGrill 30.04.2016.

    prilika da vratimo francuzima i dancima za posljednje poraze. prvo ih dobimo u skupini a onda i u KO rundi

  • zekica 30.04.2016.

    Meni je ovo odlična skupina. U globalu najjači su sa nama, pa ćemo se međusobno razigrati za bodove i pozicije u skupini (vjerujem u naš prolaz dalje) a u drugom krugu će nam te ekipe koje prođu dalje, pomoći da otkinu bodove ekipama iz skupine B. Obično bi bilo da imamo neke lakše skupine a onda u drugom krugu moramo sve sami jer ovi koji su sa nama prošli u drugi krug, su samo vreće za napucavanje. A u nokaut fazi ionako su samo najjači. Kvalitetu imamo, izborniku će gospa dati viziju pobjeda pa samo da u glavi budu čisti i bez pritiska, i može se do medalje.

  • Gunersss_ 30.04.2016.

    Pa super smo prosli,imamo realno samo dva protivnika jaka.. Skupina B je troduplo teza!

Komentiraj...
Vidi sve komentare