To je to što me zanima!

Kek: Betis je drhtao od Rijeke, položili smo svoj europski ispit

USPJEH Rijeka je od Uefe zaradila 2,1 milijun eura, a europski koeficijent su digli na 8,92 što bi im sljedeće sezone u trećem pretkolu moglo donijeti status nositelja
Vidi originalni članak

Samo su nas nijanse dijelile od prolaska skupine. Odigrali smo jako dobro i da je bilo malo više preciznosti, Rijeka je mogla bit hit Europske lige, rekao je Leon Benko.

Rijeka je natjecanje završila sa četiri boda, što joj je donijelo 400.000 eura. U pretkolima Europske lige Riječani su zaradili još 400.000 eura, te 1,3 od plasmana u Europsku ligu.

- Bila je ovo sjajna sezona, od pretkola, preko Stuttgarta do Betisa. Neću je nikada zaboraviti. U obrani smo stajali odlično, a da nam je naprijed koja ušla, mogli smo proći - rekao je Ivan Tomečak.

Rijeka je dostojno predstavila hrvatski nogomet, kažu mnogi, bolje od svakog očekivanja.

- Potrošili smo se, ali smo pošteno odradili naš posao. Neću reći da smo europski ispit položili s ocjenom odličan, ali je važno da smo ga položili. A jesmo. Na Kantridi smo izgledali moćno, na gostovanjima smo pošteno odradili utakmice - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek, koji se hrabro suprotstavio favoriziranom Betisu.

- Iz minute u minutu u Europi postajali smo sve ozbiljnija momčad. Nismo se osramotili, Europu smo završili onako kako smo htjeli - pozitivnim rezultatom. A reći ću vam i ovo, mislim da je Betis u određenim fazama igre drhtao - rekao je Matjaž Kek.

Trener Rijeke imao je dvostruko zadovoljstvo. Sin Matjaž Kek Jr. s Mariborom je izborio proljeće u Europi.

Tata je na Kantridi dočekan kao heroj. Riječani su bodom u Sevili ovogodišnji koeficijent povećali na odličnih 4.875, što je dosad uspijevalo samo Dinamu. Tako će u sljedeću euro avanturu Kek, Benko i društvo krenuti s koeficijentom 8,92, što bi značilo da bi u trećem pretkolu mogli biti - nositelji!

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 14.12.2013.

    Betis je drhtao od eurospkog mega giganta Rijeke, haha

  • BOKIJA2 14.12.2013.

    zadnja momčad primere zadnje kolo izvela rezervni sastav jer je već osigurala prolaz i kek kkaže da su drhtali od rijeke.. svaka čast rijeki, ali bili su zadnji u skupini kao i dinamo...čemu ovakve izjave

  • Frenkyy 14.12.2013.

    Bravo Kek! To je pravi put i pravo razmišljanje! Treba biti svijestan svojih mogućnosti i svojih dosega!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare