To je to što me zanima!

Kerum & company donose 43 milijuna kuna u Hajduk

Hajduk će napokon moći isplatiti 31 milijuna kuna duga vjerovnicima. Nakon 10 milijuna kuna Jake Andabaka, u Hajduk je stigla izdašnija injekcija
Vidi originalni članak

Tvrtke Kerum, Tommy, Brodomerkur, Studenac, Jolly i Konstruktor kupnjom dionica uložit će u Hajduk 43 milijuna kuna. Tako su nakon Jake Andabaka i Luke Miličića iz tvrtke Dalekovod i ostali dalmatinski poduzetnici odlučili kupiti vlasnički udio u najpopularnijem splitskom klubu.
Navodno će poduzetnici nastupiti zajedno kako bi ujedinjeni imali što veći vlasnički udio u klubu, a time i pravo na sudjelovanje u najvažnijim odlukama.
U Hajduku ovu informaciju još ne žele potvrditi, ali je to učinio vlasnik tvrtke Tommy, Tomislav Mamić, čija je glasnogovornica poručila da su se poduzetnici dogovorili i da je uplata pitanje dana. Sve će vjerojatno realizirati u ponedjeljak, a ovim ulaganjem Hajduk će znatno premašiti 31 milijun kuna, koliko su u Poljudu priželjkivali da bi kao sportsko dioničko društvo krenuli u budućnost bez dugova.
Naime, klub vjerovnicima duguje 31 milijun kuna, a postoji i mogućnost da se netko od njih odrekne gotovine u korist dionica. Bez obzira na to, Hajduk će gotovo sigurno imati nakon preoblikovanja najmanje dvadesetak milijuna kuna, zbog kojih bi klub napokon trebao na zelenu granu.

HAJDUK U FINIŠU DOČEKAO 'VELIKE RIBE'
Već nakon utorka i završetka četvrtoga kruga upisa dionica na Poljudu bi trebali znati približan iznos kojim će Hajduk krenuti u budućnost kao sportsko dioničko društvo.
Nakon toga slijedi peti krug, odnosno dokapitalizacija kluba, u kojem se vjerovnici naplaćuju ili pretvaraju svoja potraživanja u dionice. Kad i to završi, bit će skupština dioničara, na kojoj će većinski vlasnik, Split, imenovati ljude koji će voditi sportski ponos i simbol grada.
Sad se vidi da su i te kako dobro znali zašto su produljili četvrti krug upisa. Čekali su “velike ribe”.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 1Broj 10.10.2008.

    e sad ce morati igrati.......................................napokon:)

  • Goodman 10.10.2008.

    Samo 43 milijuna a njih sest? Pa to oni zarade u sat vremena. Sramotno mali iznos.

  • mirni1 10.10.2008.

    niš ne kučim. njihovu lovu će podijeliti vjerovnicima. hajduk će biti klub bez love i bez ikakve vrijednosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare