To je to što me zanima!

Keržakov donio slavlje Rusiji srušivši Ronaldov Portugal

Nogometaši Rusije u prvoj utakmici večerašnjih kvalifikacija za SP svladali su u Moskvi Portugal predvođen Cristianom Ronaldom 1-0. Zabio je Keržakov u 6. minuti
Vidi originalni članak

Pogotkom Aleksandra Keržakova već u šestoj minuti utakmice, ruska nogometna reprezentacija je pobijedila Portugal s 1-0 u skupini F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Momčad Fabija Capella je već u ranoj fazi dvoboja na stadionu Lužniki u Moskvi došla do pogotka kojim se napokon revanširala Portugalcima za težak poraz 7-1 koji su joj nanijeli prije osam godina u kvalifikacijama za SP 2006. Ujedno, zanimljivo je spomenuti da je ovo Rusima već sedmi kvalifikacijski ogled zaredom (računajući i kvalifikacije za Euro 2012.) u kojem nisu primili pogodak.

Jedini je gol u petak pao nakon što je je Pepe izašao gotovo do centra u pokušaju da napravi pritisak na Romana Širokova. No, veznjak Zenita se pokazao mudrijim i jednim je dodirom lopte sjajno proigrao klupskog suigrača Keržakova koji je izbio sam pred Ruija Patricija i zabio, pokazalo se, pobjednički pogodak.

Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom su nakon toga napravili pritisak, ali nisu mogli ni do boda. Uz to su ostali i bez Fabija Coentraa koji je zbog ozljede morao napustiti igru u 20. minuti.

Rusija nakon tri utakmice u skupini ima maksimalnih devet bodova, tri više od Portugala.

Kvalifikacije za SP u Brazilu:

Skupina F

Rusija - Portugal 1-0 (Keržakov 6)

Luksemburg - Izrael (kasnije)

Redoslijed: 1. Rusija 9, 2. Portugal 6, 3. Luksemburg 1 (-1), 4. Sjeverna Irska 1 (-1), 5. Azerbajdžan 1 (-1), 6. Izrael 1 (-1)


Idi na 24sata

Komentari 29

  • JureDanchi 12.10.2012.

    pa šta je čudno da su rusi dobili portugal?!i to uz fabija.ni malo.

  • annamarijas 12.10.2012.

    a jadna kristina ahahhahahahhahaha ;)))

  • StjepanMagdić 12.10.2012.

    Bez obzira na to što je Rusija bila domaćin i što je jaka reprezentacija, Portugal je bio daleko kreativnija momčad koja je imala inicijativu kroz veći dio utakmice. Teren je također bio u lošem stanju, teško se mogla kontrolirati lopta. Rezultat po meni nije u skladu sa prikazanim, ali on je uvijek bio jedino mjerilo. Očekivao sam daleko otvoreniju igru od strane Rusa, ali nisam iznenađen ovakvom predstavom u kojoj su igrali na kontre i polu kontre upravo zbog Capella, koji je naravno Talijan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare