To je to što me zanima!

Kimmi Raikkonen odlazi iz Formule 1 i prelazi u reli?

Svjetski prvak Formule 1 iz 2007. godine, Kimmi Räikkönen sljedeće sezone odlučio se povući iz natjecanja. Finac bi se jako volio natjecati u reliju
Vidi originalni članak

Kimmi Räikkönen (30), svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine neće više voziti u elitnom automobilističkom natjecanju. Kimi je posljednje tri sezone vozio za momčad Ferrarija koja ga se odrekla nakon što su se dogovorili da u njihove redove prijeđe dvostruki bivši svjetski prvak, Španjolac Fernando Alonso. Kako se Räikkönen nije uspio dogovoriti s McLarenom, izgleda da ga više nećemo gledati na stazama, barem ne onim Formule 1.
- Opcija je bila ili McLaren ili ništa drugo, a budući da se Kimi i momčad nisu uspjeli dogovoriti, on sljedeće sezone neće voziti bolid Formule 1 - izjavio je Steve Robertson, Finčev menadžer.
U F1 karijeri Räikkönen je još sjedio za volanom Sauber-Petronasa i McLaren-Mercedesa, a već je ranije izjavio da razmišlja u 2010. godine okušati sreću u WRC-u (Svjetsko reli prvenstvo). Finac je u bolidu Formule 1 debitirao u natjecanju 2001. godine na Velikoj nagradi Australije. U karijeri je 18 puta pobijedio, a prvu pobjedu ostvario je 2003. godine na Velikoj nagradi Malezije, dok je posljednji put na slavljeničkom postolju bio prošle sezone u Belgiji. Kroz 156 utrka u karijeri 62 puta se penjao na pobjednička postolja, a sakupio je 579 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • JoleSB 19.11.2009.

    Mogao bi u Brawn, kombinacija čudo Kimi-Ross

  • ćiribićka 18.11.2009.

    iceman is the best....neće ništa biti isto bez njega

  • dijana italy 18.11.2009.

    Ferrari je da izvinite pojeo govno istjerali su ga na silu a potsjetimo se da im je tako rekuc ove sezone skoro sve bodove donio Kimi nadem se da ce se 2011 vratiti uglavnom pokazao je da je najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare